Kiinalaisen Drodo Studiosin julkaisema Dota 2 arcadekartta Dota Auto Chess ottaa jättiharppauksen kun kehittäjät yhdistivät voimansa mobiilipelijulkaisija Dragonestin kanssa. Kartta on kerännyt jopa 5,7 miljoonaa lataajaa vain muutaman kuukauden aikana ja sitä pelaa päivittäin satoja tuhansia pelaajia.

Mobiilin siirtymisen myötä peli menettää Dotan sankarit, sillä peliä ei ole kehitetty yhteistyössä Valven kanssa. Jatkossa peli tulee kulkemaan nimellä pelkästään nimellä Auto Chess. Kuitenkin jos kuvitustaidetta on uskominen, pelin hahmot ovat vahvasti Dotan innoittamia, joten siirtyminen uusiin hahmoihin on tuskin vaikeaa faneille.

Uudistetulle pelille ei ole vielä annettu julkaisupäivää, mutta siihen voi rekisteröityä ennakkoon pelin kiinankielisillä sivuilla. Ennakkoon rekisteröitymistä saa pelin sisäistä valuuttaa, jota voi käyttää kosmeettisiin esineisiin sekä mobiiliversiossa, että alkuperäisessä Dota-kartassa.

Mobiiliversio tuo peliin myös vihdoin kunnollisen kilpaliigan kun kiinalainen ImbaTV isännöi puolentoista miljoonan dollarin ammattiliigan. Pelin virallinen sivu ei anna vielä tietoa liigaan liittymisestä, mutta sivulla luvataan, että peliä voi pelata ympäri maailman, joten myös liiga on toivottavasti avoin kaikille.

Lähde: VPesports

Artikkelikuva: Auto Chess