Tiistaina todistettiin erikoista tilannetta, kun Blast Premiere Fall 2020 Finals -turnauksen avausottelun aloitus Vitalityn ja mousesportsin välillä viivästyi useamman tunnin.

Syynä viivästykselle oli pelaajien protesti turnauksenjärjestäjää kohtaan. CSPPA (Counter-Strike Professional Players’ Association) ilmoitti Twitterissä, että pelaajat kieltäytyvät turnauksenjärjestää pääsemästä käsiksi heidän pelinsisäisiin tiimikeskusteluihin ja näytöntallenteisiin.

CSPPA:n tiedotteessa kerrotaan ongelman olevan, että pelaajien ja turnausjärjestäjän välillä ei ole vahvistettua sopimusta siitä, mihin tätä kerättyä materiaalia käytetään. Lisäksi kyseenalaistetaan tallenteita ottavien ohjelmien vaikutusta pelaajien tietokoneiden suorityskykyyn.

CSPPA painottaa tiedotteessaan, että se on toistuvasti yrittänyt ottaa yhteyttä turnausjärjestäjään edistääkseen sopimuksen tekemistä.

–Ilman selkeää sopimusta, pelaajat eivät luota näitä tietoja BLASTin haltuun, tiedotteessa sanotaan.

Kansainvälinen e-urheilun reilua peliä valvova komissio ESIC (The Esports Integrity Commission), johon myös BLAST kuuluu, on kehottanut organisaatioita ottamaan suoraa videotallennetta pelitilanteista ja tallentamaan ne 90 päivän ajan. Kehotus oli vastaus kohuun, jossa joukkueilla oli ollut oman pelinsä livelähetys auki samassa tilassa pelaajien kanssa.

Lähde: hltv.org