Kun arvostettu ESL One Cologne 2020 – turnaus on vihdoin saatu päätökseen jokaisen alueturnauksen osalta, niin oven takana oli odottamassa uudenlainen kohu. Nimittäin eilen turnausjärjestäjä ESL tuli julki liittyen CS:GOn päivityksessä tulleeseen bugiin, jota valmentaja pystyisi hyödyntämään nähdääkseen vastustajan pelaajien liikkeet missä tahansa kartan eri osassa ja täten saisi omalle joukkueelle informaatiota kyseenalaisin keinoin.

ESL:n tiedotteessa käy ilmi, että kolme huippujoukkueiden valmentajaa on jäänyt kiinni edellä mainitun bugin käytöstä eri turnauksissa. Sääntöjen vastaisuudella perustellaan pykälää 6.10.5 Virheiden ja häiriöiden käyttö”, jonka seurauksena ESL kertoo omassa tiedotteessaan ottaneensa käyttöön erinäisiä toimintatapoja estääkseen bugin väärinkäyttöä. Uudet toimintavat ovat olleet ESL One Kölnin turnauksesta alkaen.

Analysoimalla tarkasti kaikki viime kuukausina järjestetyt ESL- ja DreamHack-kilpailut ja ottaneet yhteyttä Valveen havaintojemme vahvistamiseksi, olemme tunnistaneet seuraavat valmentajat, jotka ovat tietoisesti käyttäneet vikaa kilpailuetuun live-turnauksissa:

  • Hard LegionMechanoGun ESL One Road to Rio – turnauksessa 3 ottelussa 6 eri kartalla
  • Heroic,  HUNDEN DreamHack Masters Spring – turnauksessa 1 kartalla 10 kierroksella
  • MIBR, dead ESL One Roadilla Rion yhden kartan 1 kierroksella

Löydösten ja sääntökirjamme perusteella seuraava päätös tehdään ESIC: n kuulemisen jälkeen:

  • dead saa 6 kuukauden pelikiellon turnauksista
  • HUNDEN saa 12 kuukauden pelikiellon turnauksista
  • MechanoGun saa 24 kuukauden pelikiellon turnauksista
  • Joukkueet hylätään kyseisestä turnauksesta
  • Joukkueet menettävät ESL Pro Tour -pisteensä kyseisestä turnauksesta
  • Joukkueet menettävät palkintorahansa kyseisestä turnauksesta

ESL:n toimesta kerrotaan, että asianosaisiin ollaan oltu yhteydessä asian tiimoilta sekä ESL on keskustellut muidenkin turnausjärjestäjien kanssa ja lupautuu heitä tutkimaan omia otteluitaan, jotta vastaavat tapaukset voitaisiin tuoda ilmi.

ESIC antaa erillisiä seuraamuksia lausunnolla aikanaan ESIC Playerin käytännesääntöjen mukaisesti, jota sovellettiin turnauksissamme ja jota nämä valmentajat ovat rikkoneet. ESIC-pakotteet koskevat kaikkia ESIC-jäsenetapahtumia, ja ne ovat voimassa vain DreamHack- ja ESL-turnauksissa ja liigoissa. Kerrotaan ESL:n julkaisemassa tiedotteessa.

Lähde: ESL
Kuvalähde: ESL