Vuoden alussa striimauspalvelu Twitch päivitti vihamielistä käytöstä ja häirintää koskevia sääntöjään. Tällöin kiellettiin esimerkiksi mustan, ruskean, keltaisen ja punaisen kasvomaalin käyttö, ellei kyseessä ole erityinen koulutustilanne, ja lisäksi sääntöihin lisättiin uutena luokkaanaan seksuaalinen häirintä. Uudet säännöt toivat entistä alhaisemman suvaitsevaisuuden esineellistämisen tai häirinnän suhteen, ja striimauspalvelu ilmoitti kieltävänsä esimerkiki termit ”simp” ja ”incel”.

Nyt Twitch on ilmoittanut, että käytäntöjä on päivitetty koskien palvelun ulkopuolella tapahtuvia rikkeitä ja tapahtumia. Twitchillä on ollut jo käytäntö, että mikäli striimaaja rikkoo palvelun sääntöjä striimissä ja jatkaa käytöstä muissa sosiaalisen median kanavissa, kuten Twitterissä, siitä voi tulla lisärangaistuksia käyttäjälle. Tämä ei muutu päivityksen myötä.

Nyt käytäntöä kuitenkin laajennetaan, ja seurauksia striimaajille voi tulla, vaikka rikkomukset tapahtuisivat täysin Twitchin ulkopuolella. Esimerkkejä rikkomuksista ovat esimerkiksi joukkoväkivallalla uhkailu, terroristinen toiminta, lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Näiden tapausten tutkinnat ovat jatkossa entistä monimutkaisempia, ja Twitch on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä kokeneen lakitoimiston kanssa. Käyttäjät voivat ilmoittaa Twitchin ulkopuolella tapahtuneista rikkomuksista luottamuksellisesti sähköpostitse osoitteeseen OSIT@twitch.tv. Yhtiö muistuttaa, että mikäli kohtaa lakia rikkovaa toimintaa, on ensimmäinen askel ilmoittaa siitä paikallisille viranomaisille.

Tarkemmat tiedot uudistuksesta löydät Twitchin blogikirjoituksesta.