Kuluvalla viikolla IEM Katowice 2020 -turnaus on edennyt siihen vaiheeseen, että seuraavana pelataan pudotuspelien ensimmäiset kierrokset. Pudotuspelien on tarkoitus alkaa tänään perjantaina kahdella eri ottelulla (Fnatic – 100T ja NaViLiquid).

Kuitenkin aiemmasta uutisoinnista poiketen tulevat pudotuspelit pelataan ilman live-yleisöä isossa Spodek Arenassa. Päätöksen takana on suuri huolenaihe koronaviruksen puhkeamisen vuoksi. Kyseinen päätös on tehty ennen kuin Puolassa ei ole vahvistettu koronavirustapauksia. Päätöksen takana on Sleesian kuvernööri Jaroslaw Wieczorek.

Edellä mainittu päätös tuli suurena yllätyksenä, sillä turnausjärjestäjä ESL ja Katowicen kaupunki vakuuttelivat aiemmin, että turnaus pystytään viemään läpi suunnitellusti.

ESL on ottanut parhaillaan yhteyttä jo lipun hankkineisiin sekä median edustajiin. Turnausjärjestäjän puolesta vakuutetaan, että jokainen ostettu pääsylippu hyvitetään takaisin kokonaisuudessaan kuvernöörin päätöksen mukaisesti.

Aiemmin kuluvalla viikolla ESL tiedotti, että tapahtumassa järjestetään ovilla terveystarkastukset varotoimenpiteenä, jotta ne joilla on riski kantaa koronavirusta eivät pääse osallistumaan tapahtumaan.

— ESL kunnioittaa tätä paikallisten viranomaisten tekemää päätöstä ja pyrkii parhaillaan tavoittamaan kaikki jo lipun hankkineet, jotta rahat voidaan palauttaa kokonaisuudessaan. Turnaus järjestetään ja levitetään suunnitellusti, mutta ilman live-yleisöä. Olemme pahoillamme pelaajien sekä fanien puolesta, kommentoidaan turnausjärjestäjän puolelta.

Lähde: HLTV
Kuvalähde: ESL