Viikonlopun megaturnaus sai yllättävän voittajan kun Avangar kukisti ennakkosuosikit tiukalla marginaalilla. Loppupeleissä turnaus ratkesi piste-erolla, jonka Avangar oli saanut tapoista eikä suinkaan voitoista. Toiselle sijalle jäänyt Optic Gaming hävisi vain 75 pisteen erolla.  

Jean ”MuMiNo” Omarov, Adlet ”Keen” Nursaytov, Svyatoslav ”Drainys” Komissarov ja Alexey ”0nuqtive” Trufanov” pitivät pintansa ottelusta toiseen, ja Avangar kerrytti pisteistä tappavan tasaiseen tahtiin läpi turnauksen. Merkille pantavaa on myös se, että Avangar sai turnauksen eniten tappoja: huikeat 57 pickiä yhteensä. Toiseksi tullut Optic Gaming sai niitettyä ”vain” 41 vihollista, joten Avangar sai kurottua voittoon tarvittavan piste-eron juuri tapoista. Viimeisessä erässä Optic Gaming oli tulla vielä tasoihin, kun joukkue sai hirmuisen loppukirin ja niitti vihollisia kuin viljaa elopellolla.  

Turnaus oli todella tasainen, ja ennen viimeistä erää kuka tahansa top 5 tiimeistä olisi voinut vielä viedä koko turnauksen nimiinsä. Suomalaisten osalta draaman kaari ei kulkenut odotetusti, ja loppujen lopuksi FaZe sijoittui neljänneksi ja Method kuudenneksi. FaZelle kirjattiin yksi kana-ateria, ja Methodilla paras sijoitus oli toisen kierroksen hopea.

Turnauksessa oli parannettu katsojakokemusta huomattavasti IEM Oaklandista, mutta Battle Royalen asettamat haasteet näkyivät katsojille vieläkin: 64 pelaajan kahinaa on vaikea näyttää yhdeltä syötteeltä tasaisesti. Asiaa oli selvästi pohdittu järjestäjien toimesta ja luotu ratkaisuja tähän ongelmaan; ehkä siksi kommentaattorit osasivat pyytää kartan esiintuomista tasaisin väliajoin, jotta kaikki saisivat hyvä yleiskuvan mitä kentällä tapahtuu.   

Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille. Turnauksesta oli saatu taas kovan luokan tapahtuma, ja itse pelit olivat huippuluokkaa. Kiitos! 

Lähteet: IEM Katowice, ESL Twitter Kansikuva: ESL Twitter