Ensimmäisenä päivänä turnauksessa pelattiin yhteensä neljä ottelua. Pisteitä oli jaossa runsaasti uudella pistejärjestelmällä, ja katselukokemus oli huomattavasti hiotumpi kuin aikaisemmissa turnauksissa. Järjestäjät olivat panostaneet oikeisiin asioihin, ja se välittyi katsojille tehokkaasti.

Ensimmäiset ottelut

Ensimmäisessä ottelussa pelaajat lähtivät liikkeelle rauhallisesti ja muita joukkueita tunnustellen. Jokaisella tiimillä on oma preferenssissä laskeutumispaikasta. Alla olevasta kartasta saa hyvän kuvan minne pelaajat laskeutuivat ja kenellä oli etulyöntiasema ympyröiden kanssa. Ennakkosuosikit FaZe ja aAa saivat tyhjät arvat ja joutuivat todella epäedulliseen asemaan heti alusta lähtien. Onnekkaimmat joukkueet olivat tässä suhteessa Evil Geniuses, jotka pääsivät loottaamaan koko Military Basen keskenään ja Tempo Storm, jotka olivat alusta lähtien aivan ympyröiden keskustoissa.

IEM_Oakland_PUBG_Round_1_Cirlce_eurheilu

Loppua kohden monta ennakkosuosikkia kaatua pieniin virheisiin, ja yllättäviäkin joukkueita nousi esille. Viimeisenä taistelutantereella seisoi Tanskalainen Digital Chaos, jota ei pitkävetokertoimissa arvostettu edes parhaan kymmenen tiimin joukkoon. Tempo Storm ja aAa seurasivat sijoilla 2. ja 3.

Toisessa ottelussa ensimmäisen ympyrä sijoittui lähestulkoon keskelle pelialuetta. Joukkueet laskeutuivat identtisille aloituspaikoille ensimmäisen erän kanssa. Ottelun alku oli rauhallisempi kun jokainen pääsi laskeutumaan alueelle, jonka tiesi olevan tyhjä.

Ottelu huipentui viimeisessä ympyrässä Cloud9 ja Team SoloMidin kohtaamiseen. He olivat ainoat joukkueet joilla oli täysi miehitys jäljellä. Cloud9 sai ympyrästä sijainnillisen edun, ja lunasti helpon voiton.

3 & 4 ottelu

Kolmannessa ottelussa alkoikin sitten tapahtua. Lentokoneen reitti ja ympyrän sijoittuminen pohjoiseen antoivat Pochinkin herroille Methodille ja Military Basen yksivaltiaille Evil Geniukselle hyvät asemat. Edellä mainitut joukkueet laskeutuivat jokaisessa erässä samoille tonteille ja strategiat sattuivat olemaan todella onnistuneita.

Todella onnistuneen kierroksen Methodilta huipensi Anssi "AndyPyro" Huovisen viimeistely aAa:sta ja kana-aterian nappaaminen. Joukkueen kapteenina Andy napattiin välittömästi haastatteluun ja suomalaisten iloksi pääsi haastatteluun lipsahtamaan terveisin suomeksi faneille; "Oispa kaljaa".

Illan viimeisessä ottelussa ennakkosuosikit alkoivat tehdä tuhojaan: NiP, FaZe ja Team SoloMid saivat tappoja mallikkaaseen tahtiin aina viimeisiin ympyröihin asti. Loppuhuipennus käytiin Liquidin ja SoloMidin välillä, ja Austin "Smak" Hagget varmisti voiton SoloMidille tiivistunnelmaisessa kaupunkisodassa.

Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa on Team SoloMid, toisena Method ja kolmantena aAa. Tänään yöllä selviää alkavatko muut joukkueet tietoisesti metsästää johtavia joukkueita ja kuka lopulta selviää voittajana tästä retriitistä. Stay tuned!

Day_1_standings-eurheilu

Lähteet: Pubg.net, ESL Twitch Kansikuva: IEM Oakland PUBG