Grail Quest -pelitapahtuma järjestetään lokakuun 19.–21. päivinä Turun Gatorade Centerissä. Tapahtumaan kuuluvat paitsi lanipaikat, peliesittelyt, kilpailut, lavaohjelmat ja turnaukset, myös elektronisen urheilun suomenmestaruuskisat.

Tapahtumassa kilpaillaan yhteensä kuuden lajin suomenmestaruudesta. Näistä League of Legendsin ja Dota 2:den ilmoittautumisaika on juuri alkanut ja se päättyy 1. syyskuuta.

League of Legendsin alkukarsinnat pelataan 15.–17.9, mikäli joukkueita on yli kahdeksan. Pudotuspelit taasen pelataan 6.-8.10 ja finaali itse tapahtumassa.

Dota 2:n ensimmäiset karsinnat pelataan 3.9 ja toiset 10.9. Kisojen ensimmäinen kierros, semifinaalit, pronssiottelu ja finaali pelataan tapahtumassa.

Molempien turnausten palkintopotti on 4000 euroa. Osallistuminen vaatii eSM pelaajastipendin (10 euroa). League of Legendsiin voit ilmoittautua täältä ja Dota 2:een täältä.

Näiden lisäksi tapahtumassa pelataan NHL:n (PS4), FIFA:n (PS4), Tekken 7:n (PS4) ja In the Grooven (arcade) suomenmestaruuskilpailut, joiden tarkat tiedot julkaistaan myöhemmin. Kilpailujen kokonaispalkintopotti on yli 12 800 euroa.

Kattavat tapahtumatiedot, kuten pääsylippujen hinnat ja yhteistyökumppanit, löydät Grail Questin verkkosivuilta.

Lähteet: SEUL, Grail Quest Kuvalähde: Grail Quest