Uutisoimme jo aiemmin kesällä Overwatchin mukaan ottoa Opiskelijoiden SM-kisoihin. Suomen Opiskelijoiden Liikuntaliitto kertoi tällä viikolla lisää eurheilun asemasta SM-kisoissa ja niiden aikataulusta.

Liitto kertoi tiedotteessaan, että lajien mukaan ottoon vaikuttivat eurheilun kasvava suosio korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa ja tarve harrastekilpailujen synnylle.

“Elektroninen urheilu tuo paljon uusia harrastusmahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille ja uskomme näiden valtakunnallisten kisojen houkuttelevan yhä useamman opiskelijan mukaan kokeilemaan näitä lajeja sekä lähtemään mukaan niiden luomiin yhteisöihin”, kertoi liiton varapuheenjohtaja Juho Paavola.

Tämänvuotisten kisojen eurheilulajeja tulevat olemaan Overwatch ja Hearthstone. Overwatchin järjestämisestä vastaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden muodostama Gaming Barracks ja Hearthstonesta Aalto-yliopiston elektronisen urheilun yhdistys Aalto Gamers.

Molempiin turnauksiin kuuluu rahapalkinto. Hearthstonen palkintopotiksi on kerrottu 3500 euroa ja Overwatchin palkintopotin luvataan olevan ”useita tuhansia euroja”.

Overwatchin online-karsinnat järjestetään lokakuussa ja itse turnaus paikan päällä KinoKouvossa 18.-19.11. Hearthstonen online karsinnat ovat 23.9. ja lopputurnaus 4.11. Espoon Otaniemen TietoHQ:ssa. Kisoihin saavat osallistua vain korkeakouluopiskelijat.

Ilmoittautumisaika Overwatchiin päättyy 1.10. ja Hearthstoneen 17.9. Ilmoittautuminen tapahtuu Opiskelijoiden SM-kisojen lajisivuston kautta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitolla on takana lähestulkoon satavuotinen historia, sillä se perustettiin jo vuonna 1924. Liiton pääasiallisena tavoitteena on ajaa opiskelijoiden etuja ja varmistaa näiden tarvittava liikunnansaanti. Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) keräävät yhteen tuhansia kilpailijoita joka vuosi, ja osa näistä pääsee edustamaan Suomea Euroopan kisoihin.

Eurheilun nosto osaksi suomenlaajuisia urheilukisoja on vahva osoitus alan kasvavasta asemasta. Täydellisinä outolintuina ei Overwatchin ja Hearthstonen kuitenkaan tarvitse kisoissa seistä, sillä perinteisen hikiurheilun lisäksi kisoista löytyy myös sellaisiakin lajeja kuin biljardi ja shakki.

Lähde: Opiskelijoiden Liikuntaliitto Kuvalähde: OSM

Edit: Korjattu OW loppukilpailun tapahtumapaikka