Suomalainen e-urheiluvalmennukseen keskittyvä Incoach Oy julkisti viikonloppuna lanseeraaneensa uuden, oppilaitoksille tarkoitetun Good Game -valmennuskokonaisuuden. Valmennussisältö koostuu moduuleista, joita voivat joustavasti käyttää erilaiset oppilaitokset (AMK:t, lukiot, ammattikoulut, opistot, yläasteet).

Kurssien osa-alueisiin kuuluvat pelaajana kehittyminen, tiimityöskentely, kuntovalmennus ja ongelmanratkaisu. Niiden eri toteutusmahdollisuuksiin taasen kuuluvat luennot, pelitapahtumat ja -leirit, itseopiskelua tukeva materiaali, yksilökohtainen valmennusohjelma sekä verkko- ja lähiopetus.

Tarkoituksena on räätälöidä jokaiselle oppilaitoksille sopiva kurssi. Kysyimme Incoachin perustajalta Christian Joutsenvuorelta muutaman kysymyksen Good Game -hankkeeseen liittyen.

 

1. Mistä ajatus valmennuskokonaisuuden kehittämiseen lähti?

Sain ajatuksen tuotteistaa palvelun vaasalaiselta yritysneuvojalta joka oli itse erikoistunut palveluiden tuotteistamiseen. Jäin ajattelemaan asiaa ja mitä kaikkea kurssimme voisivat sisältää. Aiemmin erinomaisesti sujuneet valmennuskurssit yhdessä Sastamalan koulutuskuntayhtymän SASKYn kanssa vahvistivat ajatusta tuoda kurssit koko Suomen saataville.

 

2. Ketä pakettia on ollut kehittämässä, saitteko tässä vaiheessa jo apua oppilaitoksilta?

Good Game-kurssipaketti luotiin yhdessä palvelumuotoiluyrityksen Muovan ja Mikko Kalijärven pedagogisen osaamisen avulla. Itse toin tuotteeseemme kilpapelaamispuolen ja kasasin mm. opetusta tukevan itseopiskelusivuston, joka on saatavilla esports-kurssien oppilaille.

 

3. Millainen oppilaitosten vastaanotto on ollut?

Oppilaitosten vastaanotto esports-kursseja kohtaan on ollut hyvin myönteinen, joskin toteutuksen kannalta hieman epävarma. Monet tiedostavat esportsin olevan pinnalla ja näkevät nuorien kiinnostuksen kilpapelaamista kohtaan. Suurimpina kysymysmerkkeinä oppilaitoksilla on miten voimme tuoda tämän juuri meidän oppilaille. Tässä me astumme kehiin.

 

4. Kuinka pitkiä/tiheitä paketin kurssit ovat?

Tämä on täysin oppilaitoksen päätettävissä. Esimerkkinä SASKYn kurssit ovat laajuudeltaan 10-30 tuntia per ryhmä, kun taas Järviseudun ammattikoulussa oppituntien laajuus on n. 100 tuntia.

 

5. Millaisia tuloksia olette havainneet kurssin päätteeksi?

Tulokset ovat olleet erittäin positiivisia. Olemme keräänneet palautetta oppilailta kurssien jälkeen ja kuten jo kurssienkin aikana tämän huomasi, nuoret olivat todella innoissaan ja saivat mielestään hyödyllisiä oppeja nykyhetkeen sekä tulevaisuuden varalle. Kurssit sisältävät usein tavoitteellisia nuoria jotka ovat pitäneet erityisesti liikunnan, elämänhallinnan ja kilpapelaamisen yhdistämisestä. He ovat saaneet oman tekemisen kautta huomata miten hyvät elämäntavat vaikuttavat pelinsisäiseen suorituskykyyn. Tämän lisäksi olemme saaneet myös rakentavaa palautetta jota etenkin näin alkuvaiheessa tarvitaan. Välitämme nämä aina kurssien valmentajille ja keskustelemme miten kurssit heidän mielestään sujuivat.

 

Lähde: Incoach Kuvalähde: Incoach