ESL on julkistanut Intel Grand Slamin toisen kauden alkaneeksi. Grand Slam on teknologiayhtiö Intelin sponsoroima turnausbonusformaatti, jossa neljässä Grand Slamin piiriin kuuluvissa turnauksissa voittoon ensimmäisenä yltävä joukkue  voittaa miljoona Yhdysvaltain dollaria.

Grand Slam -voittoon pyrkivän joukkueen on voitettava turnauksensa kymmenen perättäisen turnauksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisen turnausvoiton jälkeen loput kolme voittoa täytyy saada yhdeksän seuraavan turnauksen aikana. Mikäli joukkue epäonnistuu tavoitteessa, sen ensimmäinen voitto putoaa laskurista, jolloin kymmenen turnauksen ja neljän turnausvoiton laskeminen alkaa toisesta turnausvoitosta.

Ensimmäiseen kauteen nähden formaatti pysyy muuten samana, mutta mukana on nyt niin kutsuttu ”jätinkaatajabonus”. Tämä tarkoittaa sitä, että jos joukkue A olisi voittamassa neljättä turnausta, jolla A voittaisi Intel Grand Slamin voittaessaan, saa joukkue B 100 000 dollarin bonuksen, mikäli B voittaa A:n kyseisessä ottelussa. Tilanteessa, jossa potentiaalinen jätinkaataja voittaa samalla itse Grand Slamin, jätinkaatobonusta ei jaeta. Jätinkaatobonuksia on kuitenkin saatavilla koko kauden ajan.

Joulukuussa 2018 tanskalainen Astralis voitti Grand Slamin ensimmäisen vedoksen ESL Pro Leaguen 8. kauden finaaliturnauksessa Odensessa Tanskassa. Uuden kauden ensimmäiset julkaistut turnaukset ovat meneillään oleva IEM Katowice Major, IEM Sydney (30.4.-6.5.2019), DreamHack Masters Dallas (28.5.-2.6.2019) ja ESL One Cologne (2.7.-7.7.2019).

 

Lähde: ESL Kuvalähde: ESL/Helena Kristiansson