Tuoreen Interpretin tuottaman raportin mukaan vuoden 2018 lopussa jopa noin 30,4 prosenttia e-urheilun katsojista oli naisia. Määrä oli 23,9 prosenttia vielä vuonna 2016. Suurin osa e-urheilun yleisöstä on perinteisesti ollut miespainotteista, joten 6,5 prosentin nousu on merkittävä.

”Käyttäytymisen muuttaminen isojen ihmisryhmien keskuudessa on hyvin hankalaa. Tämän kaltainen edistys vie aina aikaa, mutta 6,5 prosentin nousu kahdessa vuodessa on oikea kehityssuunta”, sanoi Interpretin Euroopan varapresidentti Tia Christianson tiedotteessaan.

”Jos kahden vuoden päästä naispuolinen katsojakunta on napannut kuusi prosenttia lisää, niin puhumme jo normaalista sukupuolijakaumasta sen suhteen mitä pidämme normina konsoli- ja PC-pelien keskuudessa”.

Läntisessä maailmassa sukupuolijakauma voi olla vielä hyvin miespainoitteista, mutta asia ei välttämättä ole samanlainen kaikkialla. Esimerkiksi ESPN:än toimittaja Ashley Kang arvioi, että Korean League of Legends liigan LCK:n peleissä studioyleisö koostu huomattavasti enemmän naisista kuin miehistä. Kun kyse on taas itse pelaamista, myös alustojen välillä on eroa; e-urheilupelejä konsolilla tai PC:llä pelaavista on naisia 35%, kun taas mobiilipuolella vastaava luku on peräti 66%.

Lähde: InterpretEsports Insider Kuvalähde: Riot Games