Intian Rajkotin paikallishallinto julkisti viime viikolla kiellon Battle Royale -peli PUBGin pelaamiselle, perusteena väkivaltaisen käytöksen ja huonon akateemisen suoriutumisen ehkäisy. PUBGin lisäksi pannaan joutui MOMO challenge -tempaus.

”Tietoomme on tullut usean median taholta, että PUBG-peli ja MOMO challenge ovat johtavia syitä nuorten parissa ilmeneviin väkivaltaisiin asenteisiin. Pelillä on vaikutuksia lasten ja nuorten opiskeluun, käytökseen sekä kielenkäyttöön. Yleisturvallisuuden sekä lain ja järjestyksen ylläpidon vuoksi asetan täten PUBG-pelin sekä MOMO challengen pannaan”, julisti poliisipäällikkö Manoj Agrawal 6.3. julkaisemassa kiellossaan.

Kaikki asukkaat eivät kuitenkaan ole olleet halukkaita noudattamaan kieltoa, ja poliisi onkin pidättänyt kymmenen ihmistä viimeisen kahden päivän aikana mobiili-PUBGin pelaamisesta. Yhteensä PUBGiin liittyviä rikoksia on ilmennyt 12, mutta epäillyt päästettiin välittömästi vapaaksi. He joutuvat oikeudenkäynnin eteen myöhempänä ajankohtana, jolloin maksimirangaistuksena on kuukauden vankeustuomio, 200 rupian sakko tai molemmat.

Poliisi myös takavarikoi epäilytyjen puhelimet tutkimusta varten.

”Osana erikoishanketta sub-inspector N D Damor pidätti kuusi nuorukaista, jotka olivat pelaamassa peliä teekioskeilla ja pikaruokaravintoloissa yliopiston ulkopuolella Kalavad-tiellä”, selitti konstaapeli V S Vanzara Indian Expressille. ”Poliisi tarkasti heidän puhelimensa nähdäkseen, oliko PUBG niissä päällä, sekä luki niiden historian.”

Pelaajien lisäksi myös henkilöt, jotka tietävät näiden pelaavan PUBGia, voivat joutua syytteeseen. PUBGin kehittäjä Bluehole pyrkii parhaillaan vastaamaan väitteisiin, joiden mukaan peli olisi yhteiskuntarauhalle vahingollinen.

Lähde: Indian Express, Dotesports Kuvalähde: Steam