ENCEN CS:GO-tähti  Elias ”Jamppi” Olkkosen turvaamistoimihakemus VAC-kiellon purkamisesta hylättiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

VAC-kielto estää Jampin pelaamisen CS:GO suurimmissa major-turnauksissa. Hän haki kiellon poistamista 100 000 euron uhkasakon nojalla, kunnes asia on ratkaistu lainvoimaisesti.

– Olkkonen on 26.2.2020 vireille tulleella kanteellaan vaatinut muun ohella tietylle pelaajatilille asetetun VAC-kiellon poistamista ja vahingonkorvausta. Turvaamistoimihakemuksessa on kysymys saman VAC-kiellon poistamisesta ja niin ollen ns. etukäteisnautinnasta, käräjäoikeuden päätöksessä sanotaan.

Suomalainen nosti helmikuussa ensimmäistä kertaa kanteen pelijätti Valvea vastaan. Tällöin Jamppi vaati VAC-kiellon perumista, sekä 268 092 euron korvauksia. Valve GmbH:n vastattua ja kerrottua Jampin nostaneen kanteen väärää yritystä vastaan ja väärin perustein.

Heinäkuussa Jamppi edustajineen laski vaatimaansa vahingonkorvaussummaa 228 092 euroon, sillä oli tehnyt ENCE:n kanssa ammattilaissopimuksen.

Vaikka pelikielto jäi vielä voimaan, voi Jamppi hakea muutosta käräjäoikeuden päätöksestä valittamalla hovioikeuteen.

VAC-pelikielto on tullut Jampin vanhalle Steam-tunnukselle, jonka tämä myi kaverilleen 14-vuotiaana. Koska Olkkonen on tunnuksen alkuperäinen omistaja ei hän ole oikeutettu osallistumaan major-turnauksiin.

Lähde: Ilta-Sanomat