BLAST Premier e-urheilukiertue tulee ensimmäistä kertaa Suomeen. Kyseessä on teleoperaattori Elisan järjestämä Pohjoismaiden karsintaturnaus, joka kantaa nimeä ”Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier” ja se järjestetään Tampereella 1.–3.5.

Turnauksessa tullaan näkemään yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista kaksi on suomalaisjoukkueita. Suomen seuratuin CS-joukkue ENCE on saanut jo kutsun turnaukseen sekä tanskalaisjoukkue North.

Kiertueen turnauksissa pelataan Counter-Strike: Global Offensivea ja Tampereen turnauksen palkintopottisumma ei ole vielä selvillä.

Tampereen Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnauksen voittaja etenee kesällä pelattavaan BLAST Spring Showdown -turnaukseen. Showdownista paikkansa ovat jo varmistaneet maailman huippunimet Astralis, Evil Geniuses, 100 Thieves, Vitality, NiP sekä MIBR.

Showdownista on mahdollisuus edetä vielä BLAST Premier Spring Seriesin finaaleihin, jossa jaossa on 750 000 dollaria. Paikan finaaleista ovat varmistaneet Natus Vincere, G2, Liquid, FaZe, Complexity sekä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG.

Spring Seriesin finaaliturnauksen voittaja saa paikan 2021 alkuvuodesta pelattavaan Global Finals -turnaukseen, jossa palkintopotti nousee huimaan 1,5 miljoonaan dollariin.

– Olemme todella innoissamme kumppanuudestamme. Elisa on täydellinen kumppani tuomaan BLAST-elämyksen Suomeen ja Pohjoismaihin. Tämä on vain yhteistyömme alkua, ja tavoitteenamme on tarjota uskomaton elämys suomalaisille. Suomessa on fantastinen oma peliyhteisö, mikä tekee maasta kiinnostavan paikan kansainvälisen tason pelitapahtuman järjestämiselle. Olemme myös kiitollisia Tampereen kaupungille, joka mahdollistaa tapahtuman järjestämisen Suomessa, kommentoi BLASTin toimitusjohtaja Robbie Douek.

Suomalaispelaajilla on mahdollisuus karsiutua Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnaukseen Elisa Viihde CS:GO Spring Challenge -esiturnauksen kautta, jonka karsinnat pelataan jo ensi viikolla ja niihin ilmoittautuminen on auki.

Avoimet karsintaottelut pelataan netissä 9.–12.3. ja niistä on mahdollisuus päästä suljettuihin karsintoihin, jotka pelataan viikolla 11. 20.3–19.4. pelataan Spring Challenge esiturnaus, josta lopulta paikka aukeaa Tampereella järjestettävään CS-turnaukseen.

Kuvalähde: SEUL