Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) on ollut eräänlaisessa myrskyn silmässä koko alkuvuoden. Kritiikkiä on satanut uudesta eSM-liigasta, johon liittyviä päätöksiä on tehty suljettujen ovien takana, eikä kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ole saatu vastausta. Liiton asemaa ja toimintaa on kyseenalaistettu, ja monet ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä. Tyytymättömyys on johtanut jopa liitosta eroamiseen.

Tänään keskiviikkona Finnish Esports League (FEL) on jättänyt eroilmoituksensa SEULille. FEL on ollut osa liittoa sen perustamisesta, vuodesta 2016 saakka. Tiedotteen mukaan eropäätöksen taustalla on yli kaksi vuotta kestänyt pohdinta.

– Rehti kilpailu on kaiken liiketoiminnan peruspilareita, mutta liiton ei tule kilpailla omien jäsentensä kanssa. Etenkään siten, että asioista päätetään suljettujen ovien takana, kertoo tiedotteessa FELin hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

FELin näkemyksen mukaan SEUL ei kykene hoitamaan tehtäviään sille asetetuin odotuksin, eikä liiton toiminta vaikuta siltä, että se tähtäisi suomalaisen kilpakentän kehittämiseen.

Osittain samoista syistä myös HAVU jätti liiton tammikuussa. Ilta-Sanomat uutisoi erosta, ja HAVUn toimitusjohtaja Lasse Salminen kommentoi asiaa sanoen, että kilpailullisen pelaamisen ja sitä edistävien organisaatioiden tuki Suomessa ei ole tuntunut olevan liiton agendalla koskaan.

SEULin jäseninä on edelleen monia suomalaisia toimijoita, kuten eri tapahtumajärjestäjiä, oppilaitoksia ja organisaatioita.