Suomen maajoukkueen ensimmäinen kisapäivä Overwatch World Cupissa eli Overwatchin MM-kisoissa on päättynyt. Huippupelaajista koostuvalta joukkueelta odotetaan paljoa, mutta moni seikka oli vielä ennen pelien alkua auki. Joukkueella ei ole ollut paljoakaan aikaa harjoitella keskenään, joten oli epäselvää, kuinka sujuvaksi pelaajien välinen yhteistyö oli saatu hiottua.

Suomi kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussaan Hong Kongin. Peli pelattiin odotetusti Suomen pussiin luvuin 4-0, ja olikin enemmänkin lämmittelyä päivän todellista koitosta varten: kaksinkertaista maailmanmestaria Etelä-Koreaa.

Etelä-Korea ei ole World Cup -historiansa aikana hävinnyt ainuttakaan ottelua, joten vastus oli eittämättä kova. Toisaalta Suomi on muutaman muun maan lisäksi tämän vuoden ainoita joukkueita, jolla olisi mahdollisuudet murtaa korealaisten mahti.

Jahka ottelu pääsi käyntiin, tuli välittömästi selväksi kuinka tasaväkisiä joukkueet ovat. Erävoitot tippuivat vuorotellen molemmille maille, vaikka Suomi joutui taistelemaan niistä huomattavasti Etelä-Koreaa kovemmin. Lopulta oltiin päädytty 2-2 tilanteeseen ja ratkaisevaan viidenteen erään. Tiukempaakin tiukempi erä päättyi lopulta korealaisten voittoon niukin 2-1 pistein ja otteluluvuin 3-2.

Etelä-Korea ei ole koko World Cup -historiansa aikana joutunut näin lähelle häviötä.

Vaikka voittoa ei irronnutkaan, antoi Suomen maajoukkueen suoritus vahvan lupauksen siitä, että sillä tulee olemaan paikka marraskuun playoffeissa ja kenties jopa palkintopallilla. Suomi pelaa seuraavan ottelunsa Venäjää vastaan huomenna kello 9:30.

Lähde: Overwatch World Cup Kuvalähde: Overwatch World Cup