Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Järviseudun ammatti-instituutti (Jam) lisää ensi syksystä alkaen valikoimaansa e-urheiluopinnot. Erilliset esports-opinnot voi valita osana valinnaisia opintoja merkonimin tai datanomin opintojen yhteyteen. Valittavana on kaksi erilaista tutkinnon osaaa; esports-liiketoiminta ja kilpapelaaminen.

Esports-liiketoiminnan opinnot keskittyvät alan liiketoimintaan ja opiskelijat osallistuvat siinä OUTLOAD-pelitapahtuman järjestämiseen. ”OUTLOAD on kuin pieni työpaikka oppilaitoksen sisällä – sillä on omat työskentelytilat, opiskelijoiden itsensä sopimat työajat ja laaja valikoima erilaisia työtehtäviä”, kerrotaan ammatti-instituutin tiedotteessa. Tapahtuma myytiin viime vuonna loppuun jo ennakkoon. Sen tuotot jaetaan jälkeenpäin järjestäjinä toimineiden opiskelijoiden kesken.

Kilpapeliopinnot keskittyvät itse pelaamiseen, lajina Counter-Strike: Global Offensive. Opintoihin kuuluu valmennusta joukkue- ja yksilötasolla: Opiskelijat muodostavat oman joukkueen ja osallistuvat online- sekä lan-turnauksiin. Mukana opiskelijoita auttamassa on valmentaja, joka on käytettävissä viikoittain. Lisäksi opintoihin kuuluu kuntoilua, unirytmin hallintaa, ravintotietoutta ja ”kokonaisvaltaisen urheilullisen elämäntavan opettelua”.

Opinnot suoritetaan instituutin Alajärven toimipisteessä, osoitteessa Hoiskontie 25, ja ne ovat osa kevään yhteishakua 19.2.–12.3.2019. Lisätietoa Järviseudun ammatti-instituutista voit lukea täältä, ja sen esports-opinnoista taasen saat lisätietoa täältä.

Lähde: Jam Kuvalähde: Jam