Suomen ykkösorganisaatio HAVU ilmoitti eilen sunnuntaina penkittävänsä Jemi ”jemi” Mäkisen. Päätös penkityksestä tuli joukkueen johdolta reaktiona pitkään jatkuneisiin huonoihin tuloksiin. Mäkinen liittyi HAVUun SJ:n riveistä viime vuoden joulukuussa, ja olikin innoissaan mahdollisuudesta. Kevään aikana HAVU nousi maailman ranking-sijalle 14., kun voitti esimerkiksi Snow Sweet Snow 2 -turnauksen ja tuli toiseksi Pinnacle Cup -turnauksessa.

Viimeiset pari kuukautta eivät kuitenkaan ole menneet putkeen, ja joukkue on tippunut maailmanlistalla sijalle 22. Mäkisen penkitys ei tule suurena yllätyksenä, sillä hän on HAVUssa ollessaan saanut vain 0.94 ratingin.

– Viimeisen parin kuukauden aikana tulokset eivät ole olleet sitä mitä olemme halunneet. On ollut todella haastavaa löytää sitä tasoa, mikä HAVUlla oli alkuvudesta, ja nyt on aika etsiä muita ratkaisuja, kommentoi CS-joukkueen valmentaja Taneli ”disturbed” Veikkola penkitysuutista HAVUn tiedotteessa.

Veikkola astuu itse joukkueen viidenneksi pelaajaksi, ja pelaakin jo tänään ENCEä vastaan Funspark ULTI 2021 -turnauksen pudotuspeleissä. Veikkola pelaa joukkueen kanssa ne pelit, joita on jäljellä ennen pelaajatauon alkua.