Arvostettu CS:GO-sivusto HLTV listaa vuoden 2019 top-20 parasta pelaajaa. Listaa paljastetaan joka päivä yhden sijoituksen verran. Nyt on 13. sijan vuoro, josta paljastui suomen oma poika Jere ”sergej” Salo, joka 2019 alkuvuonna löi itsensä vastustamattomasti läpi CS-maailman eliittiin.

Alkuvuosi oli sensaatiomainen sergej:lle ja hänen joukkueelleen ENCElle. Ensin IEM Katowicen Majoreilta loistava toinen sijoitus ja tästä parin kuukauden sisään kaksi upeasti mennyttä BLAST Pro Seriesin turnausta, joista myöhäisemmästä BLAST Pro Series Madridista ENCE nappasi ykkössijan. Sergej oli kaikkien aikojen nuorin Major-finaalissa pelannut pelaaja.

”Katowicen Majorit menivät loistavasti. Meillä oli upeita comebackeja monissa otteluissa. Etenimme turnauksessa askel askeleelta ja tavoitteemme oli vain pelata parasta Counter-Strikeä, mihin pystymme ja sitä kautta päästä turnauksessa mahdollisimman pitkälle. Neljän parhaan joukkoon pääseminen oli uskomatonta, mutta mielestäni ansaitsimme sen, sillä pelasimme niin kovalla tasolla.” – Sergej kertoo.

ENCE otti vuoden aikana vielä kolme kakkossijaa turnauksista sergej:n ollessa jokaisessa näistä ratingiltaan joukkueensa paras. Kaikkiaan ENCE pelasi vuoden aikana 14 eri turnauksessa, joissa sergej:n rating oli joukkueensa paras vakuuttavat 8 kertaa. Turnauksista hän nappasi EVP-palkinnon kaikkiaan seitsemään kertaan. Hän oli myös MVP-keskusteluissa DreamHack Mastersissa, Dallasissa ja cs_summit 4 -turnauksessa.

ENCEn pelaajamuutokset kauden puolivälin jälkeen näkyivät myös sergej:n pelaamisessa, eikä hän pystynyt pitämään alkukauden kaltaista lentoa yllä, mutta pelasi edelleen hyvällä tasolla.

”Minun roolini ei ole muuttunut oikeastaan ollenkaan pelaajavaihdoksen jälkeen, eikä minulla ole mielestäni ollut vaikeuksia sopeutua allun pelinsisäiseen johtamiseen. Teen aika lailla samoja asioita. Joukkueena sopeutuminen muutokseen on kestänyt jonkin aikaa, sillä allu ei ole ollut pitkään aikaan varsinainen IGL ja olimme tottuneet Aleksib:n johtamistyyliin. Olemme kuitenkin menossa parempaan suuntaan”. – Sergej avaa.

Hän ei välttämättä erottunut statsien puolesta yhdessäkään kategoriassa, mutta oli kuitenkin suurimmassa osassa selkeästi keskiarvoa parempi. Hänen tasonsa ei myöskään pudonnut missään vaiheessa, vaan hän pelasi kovissakin otteluissa korkealla tasolla. Kuitenkin vuoden jälkimmäisen puoliskon pieni tason lasku on syynä siihen, ettei suomalainen ole listalla 13. sijaa korkeammalla.

”Minun henkilökohtainen tavoitteeni on vain kehittyä pelaajana vuoden 2020 aikana. Joukkueena haluamme päästä samalle tasolle, kuin 2019 vuoden alkupuolella, kun pystyimme tasaisesti hyviin suorituksiin. Sen jälkeen haluamme päästä taas maailman viiden parhaan joukkueen joukkoon. Uskon, että pystymme saavuttamaan sen.” – Näin kertoi sergej HLTV:lle.

 

Koko jutun ja lisää Jere ”sergej” Salon mietteitä löydät täältä.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: DBLTAP