Dota 2:n ja koko e-urheiluhistorian suurin turnaus, The International, saatii juuri päätökseensä Kiinan Shanghaissa. Suurturnauksen finaalissa ottelivat OG (Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen kotijoukkue) sekä Team Liquid, joka on suomalaisen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen entinen kotijoukkue.

OG oli taistellut tiensä finaaliin ylemmän lohkon katkeamattoman voittoputken kautta, kun taas Team Liquid joutui taistelemaan tiensä alemman lohkon lävitse. Molemmat joukkueet olivat aiempia The International -mestareita, OG vuodelta 2018 ja Team Liquid vuodelta 2017, joten jo finaaliin lähdettäessä oli varmaa että sen päätteeksi syntyisi historian ensimmäinen kaksinkertainen The International -voittaja.

OG:lla oli viimeisimpien otteluidensa aikana ollut ongelmia peliin lämpiämisen kanssa. Kahdessa aiemmassa ottelussa ensimmäisen erän voitto oli mennnyt vastustajille, mutta OG:n oli onnistunut nousemaan vaikeista tilanteista voittoon. Sama kömmähdys tapahtui myös finaaliottelussa, kun Team Liquid vei itselleen ensimmäisen erävoiton.

Mutta kuten aiemminkin todettiin, OG:lla on ilmiömäinen kyky nousta altavastaaja-asemista. Finaalin toisessa erässä väännettiinkin vimmatusti, mutta lopulta se pelattiin OG:n pussiin. Sama menestys jatkui myös kolmannessa erässä, jossa OG suorastaan dominoi peliä. Valokeilaan nousi etenkin Taavitsainen, joka kahmi itselleen huimat määrät tappoja.

OG oli noussut ottelussa 2-1 asemaan, ainoastaan yhden erävoiton päähän mestaruudesta. Suomalaisfanien jännitys oli siis takuulla huipussaan, kun lähdettiin ottelun viimeiseen erään.

Kotikatsomoiden onneksi OG pelasi tuttua peliään, eikä ryhtynyt liian itsevarmaksi voiton jo ollessa hyppysissä. Viimeinen erä oli täynnä OG:n tasaisen varmaa peliä ja voitettujen taisteluiden sarja johti joukkueen erän ja koko ottelun voittoon. Loppulukemat olivat 3-1 OG:n hyväksi.

Joukkue ansaitsi voitostaan 15 599 732 dollaria, kun taas Team Liquid palkittiin 4 457 066 dollaria. Mestaruuden myötä OG on historian ensimmäinen kaksinkertainen ja peräkkäinen The International -voittaja. Samoin myös joukkueen pelaajat ovat ensimmäisiä pelaajia, joilla on vyöllään useampi The International -voitto.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen