Suomalaisen StarCraftin kirkkain tähti Joona ”Serral” Sotala otteli tällä viikolla World Electronic Sports Gamesin StarCraft 2 -turnauksessa. Turnauksessa otteli pelaajia ympäri maailmaa; mukana olivat alueensa parhaat pelaajat Euroopasta, Aasiasta, Kiinasta, Aasian-Tyynenmeren alueelta ja Afrikasta.

Viime vuosi oli Sotalalle erittäin menestyksekäs, ja hän kruunasikin sen World Championship Series -mestaruudella marraskuun Blizzcon-tapahtumassa. Näin ollen suomalainen olikin odotetusti yksi viikon ennakkosuosikeista.

Turnauksen lohkovaihe sujui Sotalalta ilman sen kummempia ongelmia. Täydellistä tiliä hän ei kuitenkaan päässyt kuittaamaan, vaan päätti vaiheen tuloksella 4-1. Sotalan ainoaksi häviöksi päätyi ottelu Alex ”Neeb” Sunderhaftia vastaan, joka peittosi hänet luvuin 2-0. Playoffit eivät sen sijaan tarjonneet suuriakaan ongelmia, vaan matkallaan finaaliin Sotala peittosi kaikki kolme vastustajaansa pistein 3-1.

Finaalissa Sotalaa vastaan nousi niin ikään turnausta dominoinut Lee ”INnoVation” Shin Hyung. Shin Hyung on lajin veteraanipelaaja, jolla on takanaan yli kymmenvuotinen ura. Hän on aiemmin noussut mestariksi mm. GSL vs the World (2017), World Championship Series (2013) ja Global StarCraft II League Season 3: Code S (2014, 2015, 2017) -turnauksista. Finaalista saattoi siis odottaa varsin näyttävää, kun kaksi lajin maailmanmestaria ottaisivat mittaa toisistaan.

Korealaispelaaja näyttikin kyntensä heti ensimmäisessä erässä, jossa tämä vei voiton Sotalasta. Häviö ei kuitenkaan vienyt puhtia suomalaiselta, joka vastasi kahmimalla voiton kahdesta seuraavasta erästä. Finaali pelattiin paras seitsemästä -periaatteella, joten Sotala oli jo puolimatkassa voittoon.

Shin Hyungilla ei ollut varaa antaa vastustajalleen löysää, eikä tämä niin tehnytkään. Veteraanipelaaja iski samalla mitalla takaisin ja peittosi Sotalan King’s Covella ja Port Alexanderilla. Tilanne oli nyt 3-2, tarvittiin vain yksi piste voittoon.

Sotalan onnistui tasoittaa tilanne seuraavassa erässä, mutta ikävä kyllä ratkaiseva viimeinen erä ei ollut suomalaiselle suotuinen. Äärimmäisen tiukka ottelu päättyi 4-3 tilanteeseen Shin Hyungin hyväksi, kun tämä vei viimeisen erävoiton New Repugnancylla.

Voitostaan Shin Hyung palkittiin 150 000 dollarilla, kun taas Sotala ansaitsi 40 000 dollaria. Pronssisijalle turnauksessa ylsi Cho ”Maru” Seong Ju, joka palkittiin 10 000 dollarilla.

Lähde: Liquidpedia Kuvalähde: WESG