Aamuyönä käännettiin uusi historian lehti Blizzcon-tapahtumassa Yhdysvaltojen Anaheimissa. Tämänvuotinen Starcraft 2:n World Championship Series, eli pelin maailmanmestaruuskisat, huipentui siellä ennennäkemättömään finaalitaistoon, joka muistetaan takuulla vuosikymmenienkin päästä.

Suomalaisille finaalitaisto oli tietenkin erityisen jännittävä, sillä meitä edusti siellä ENCE Esportsin riveissä pelaava 20-vuotias Joona ”Serral” Sotala. Mainetta niittänyt Starcraft 2 -veteraani häikäisi jo tämän vuoden aiemmilla saavutuksillaan, mutta nyt panokset olivat jo aivan toiset. Sotalaa vastaan pelasi Etelä-Korean Dae-Yeob ”Stats” Kim, ja jos suomalaispelaaja voittaisi, hän olisi MM-kisojen historian ensimmäinen ei-eteläkorealainen mestari.

Jo MM-finaalien aiempia otteluitaan dominoinut Sotala aloitti mestaruusottelun pelottavan vahvasti. Tarvittavasta neljästä erävoitosta hän keräsi kolme heti peräjälkeen ottelun alettua.

Kim oli ajettu todella ahtaalle, mutta tämä ei aikonut luovuttaa. Hänen onnistui kääntää pelin kulku ja kaapata itselleen voitot kahdesta seuraavassa erästä Acid Plantilla ja Fracturella. Sotalalla oli enää yhden erän etumatka, ja jos seuraavakin erä pelattaisiin Kimin pussiin, olisi voitto aivan molempien pelaajien hyppysissä.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Sotala ikuisti itsensä ja Suomen Starcraftin historiankirjoihin taistelemansa tiensä viimeiseen erävoittoon ja päättämällä ottelun luvuin 4-2. Hän on Starcraft 2:n uusi maailmanmestari, ikuisesti ainutlaatuinen muiden mestareiden joukossa.

Voitostaan suomalaispelaaja tienasi peräti 280 000 dollaria. Mestaruuden kiistattomuudesta sanoo paljon se, että Sotala hävisi koko finaaliturnauksen aikana ainoastaan kolme erää.

Eurheilu.com onnittelee tuoretta maailmanmestaria täysin rinnoin. Torille!

Lähde: Liquidpedia Kuvalähde: Blizzard