Suomessa järjestetään paljon erilaisia turnauksia kasuaalipelaajille, joissa on toinen toistaan upeampia palkintoja. Nyt joulukuussa Esportal ja Elisa Esports järjestävät One Tap Challenge -kilpailun, jossa on kolme eri vaihetta ja yhteensä 256 voittajaa. 30.12. pelattavassa One Tap Challengessa karsiutuneita pelaajia odottelee neljä tunnettua CS:GO-tähteä, joista ensimmäisenä paljastettiin elävä suomalainen legenda, Aleksi “allu” Jalli. Joka viikko paljastetaan uusi tähti, joka pääsee kohtaamaan karsinnoista selvinneitä haastajia.

– Haluamme luoda tapahtumasta mahdollisimman viihdyttävän mutta kilpailullisen, jonka takia olemme valinneet kutsua mukaan CS:GO-tähtiä kuten Allun, jonka lisäksi tuomme esille nousevia nimiä unohtamatta striimaajia, kuvailee Esportalin Suomen maajohtaja Felix Kaukiainen.

Ensimmäinen, kaikille Suomessa avoin vaihe pelataan Esportalin omassa matchmaking ladderissa. 5v5-otteluissa on mahdollisuus grindata pisteitä 19.12. saakka, ja ladderin 256 parasta pelaajaa karsiutuu mukaan Elisa One Tap Challengen 1v1 -karsintoihin. Karsiutuneet jaetaan kahteen erilliseen karsintaturnaukseen, ja molempien karsintojen finalistit saavat kutsun 30.12. pelattavaan One Tap Challenge -turnaukseen.

–Tapahtuma on kaikille avoin ja täysin ilmainen. Ajatus lähti liikkeelle siitä, että halusimme luoda konseptin jossa mahdollisimman monella olisi mahdollisuus edetä haasteessa kohti finaalia, Kaukiainen kuvailee konseptia.

– Finaalissa taas on todellinen näytön paikka, sillä siellä odottaa kova vastus ja luonnollisesti mahdollisuus todistaa omia taitojaan suorassa lähetyksessä suurelle yleisölle. Toivon, että tulemme näkemään tulevia tähtiä haastajien joukosta jotka karsivat mukaan One Tap Challenge ladderin ja karsintaturnausten kautta, Kaukiainen jatkaa.

Karsinnat alkoivat jo itsenäisyyspäivänä, mutta edelleen jokaisella on hyvin aikaa grindata pisteitä! Ladderiin pääset liittymään mukaan tästä. Joulukuun lopussa pelattava turnaus lähetetään suorana Elisa Esportsin studiolta, ja kilpailun pääpalkintoina on Samsung Galaxy Watch 4 Series -älykello. Lisäksi pelaajilla on mahdollisuus voittaa CS:GO skinilahjakortteja yhteensä 500 euron edestä, ja lisäksi ladderissa dropataan satunnaisesti 20 kappaletta Desert Eagle Mecha Industries -skiniä yli viisi ottelua pelanneiden Premium-pelaajien kesken.

Kaukiainen muistuttaa, ettei kilpaileminen vaadi osallistujilta aiempaa kokemusta kilpailemisesta, vaan kyseessä on matalan kynnyksen konsepti. 

– Toivomme, että konsepti miellyttää CS:GO-pelaajia ja harrastajia Suomessa hieman erilaisena mutta viihdyttävänä kilpapelitapahtumana. Tarkoituksena olisi luoda tästä jatkumoa tulevaisuudessakin, esimerkiksi osana LAN-tapahtumaa, Kaukiainen suunnittelee.