Battle.net foorumeilla julkaistussa ilmoituksessa Blizzard ilmoittaa tulevasta muutoksesta roguen Caverns Below Quest-korttiin. Tulevan muutoksen myötä Questin suoritus vaatii viiden samannimisen minionin pelaamista neljän sijaan. Muutoksen taustalla on ilmoituksen mukaan kortin uniikki vahvuus hitaampia pakkoja vastaan, ja roguen yleisyys mikä riittää puskemaan hitaampia taktiikoita ulos metasta.

Muutos on jakanut ammattipelaajien keskuudessa vahvasti mielipiteitä. Yleisesti ottaen kaikki myöntävät, että Quest-Roguen hillitseminen oli oikea päätös, mutta monien mielestä ilmoitettu muutos saattaa iskeä pakkaan liian kovaa. Monet toivoivat, että tasapainotusta olisi koetettu kevyemmällä kädellä, joko pienentämällä questin jälkeisiä minioneita, tai estämällä questin suoritus yhdessä Preparation kortin kanssa. Toisten mielestä rogue asettaa control-arkkityypin niin vaikeaan asemaan, että pakan polkeminen maahan on ansaittua.

Blizzard ei ole vielä ilmoittanut koska muutos astuu voimaan, mikä on herättänyt huolestusta kilpapelaajissa. Yleinen uskomus on, että muutokset astuvat voimaan Spring Global Championships turnauksen jälkeen joka pelataan 7. – 9.7. Kyseessä ei olisi kuitenkaan ensimmäinen kerta kun yhtiö julkaisee kriittisiä muutoksia juuri ennen suuria turnauksia, alkuperäinen Patron-Warrior nerf julkaistiin vain viikkoja ennen maailmanmestaruuksia.

Hearthstonen Game Director Ben Brode ja Principal Game Designer Mike Donais pitävät muutoksen tiimoilta Q&A lähetyksen huomenna kello 20:30 Suomen aikaa Hearthstonen Twitch-kanavalla. Kysymyksiä lähetystä varten voi lähettää esimerkiksi twitterissä tilille @PlayHearthstone hashtagilla #QA.

Lähde: Battle.net