Alati kasvavat ja jatkuvasti päätähuimaavammat palkintopotit ovat jo tuttu näky kasvuhuumassa olevassa e-urheilussa. Tänään pelattavassa turnauksessa ei kuitenkaan kilpailla modernissa ammuntapelissä tahi monimutkaisessa mobassa, vaan tutussa ja turvallisessa pasianssissa.

Mobiili-e-urheiluun keskittyvä yhtiö Skillz julkisti eilen järjestävänsä 100 000 dollarin pasianssiturnauksen, joka pelataan tänään Tether Studiosin Solitaire Cube -sovelluksessa. Yhtiö odottaa yli 40 000 osallistujaa, joista voittaja kuittaa itselleen 10 000 dollaria.

Palkintopotti jaetaan poikkeuksellisen laajalle alalle; 1000 parhaimman osallistujan kesken. DotEsportsin mukaan palkintorahat skaalautuvat alaspäin niin, että 2.-10. sijoittuneet ansaitsevat 2000 dollaria tai enemmän, 11.-20. sijoittuneet 1000 dollaria tai enemmän ja niin pois päin.

Skillzin tiedotteessa huomautetaan, että noin 17 miljoonaa pelaajaa pelaa pasianssipelejä päivittäin. Näin ollen se on videopelinä seitsemän kertaa suositumpi kuin tämän hetken kuumin peruna Fortnite. ”Suunnitellessamme Solitaire Cubea emme uskoneet, että järjestäisimme jonain päivänä kaikkien aikojen suosituimman pelin suurimman turnauksen”, sanoi Tether Studiosin toimitusjohtaja Tim O’Neil.

Lähde: Skillz Kuvalähde: Windows Pasianssi