Lähes jokainen videopelejä pelaten kasvanut on luultavasti jossain vaiheessa avannut RuneScapen, tai vähintään kuullut siitä. Tänä vuonna juhlitaan Old School RuneScapen kahdeksatta syntymäpäivää, ja sen kunniaksi peli on nyt saatavilla Steamissa. Vanhat OSRS-tilit ovat edelleen käytössä myös Steam-version kautta, joten pelaamista ei tarvitse aloittaa alusta. Mikäli kuitenkin mielummin pelaa kuten ”aikoinaan”, voi pelaamista edelleen jatkaa esimerkiksi RuneLiten välityksellä.

OSRS on vanha versio vuoden 2007 RuneScapesta, joka julkaistiin uudelleen nimellä Old School Runescape vuonna 2013. Pelillä on edelleen vankka pelaajakunta, ja esimerkiksi viime vuonna se rikkoi ennätyksiä, kun yhteensä 157 000 pelaajaa oli onlinessa yhtä aikaa. Varsinainen RuneScape julkaistiin Steamissa jo viime vuonna.

RuneScapesta vastannut pelitalo Jagex on vaihtanut vuosien aikana omistajaa useamman kerran: Brittiläinen pelitalo myytiin Kiinaan vuonna 2016, jonka jälkeen amerikkalainen sijoitusyhtiö Macarthur Fortune osti sen 530 miljoonalla dollarilla. Tämän vuoden puolella niin ikään amerikkalainen pääomasijoitusyhtiö Carlyle Group osti Jagexin, ja vaikka hintaa ei ole kerrottu, on esimerkiksi Daily Telegraph raportoinut, että hinnan on odotettu enemmän kuin edellisen kauppahinnan.