Kajaanin Ammattikorkeakoulu käynnistää syksyllä 2018 liiketalouden ammattikorkeatutkinnon, jonka pääsuuntauksena on eurheilun liiketoiminta. Tutkinto suoritetaan englanninkielisenä (Bachelor of Business Administration, Esports Business) ja se kestää 3,5 vuotta.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen eurheilun liiketoimintamahdollisuuksiin suuntaava korkeakoulututkinto. Kajaanin Ammattikorkeakoulu pyrkii koulutuksella tuottamaan eurheilun liiketoiminnan ammattilaisia ja lisäämään alueen liiketoimintaa. Koulutuksen kerrotaan soveltuvan etenkin aktiivisen eurheilijan osaamisen täydentämiseen.

”Esports on erilainen ja nopeasti kasvava markkinaympäristö, jota tutkitaan jatkuvasti laaja-alaisesti. Uuden esports ympäristön jatkuvan kehityksen myötä kysyntä alan asiantuntijoihin kasvaa. Uuden eSports BBA-koulutuksen myötä pyrimme vastaamaan tähän kasvavaan kysyntään ja tuottamaan uusia alan asiantuntijoita”, kommentoi projektipäällikkö Janus Pitkänen.

Tutkinnon sisällöksi mainitaan muun muassa johtamisopinnot, tapahtumanjärjestäminen sekä eurheilun liiketalouden-, julkaisijoiden ja yhteisön opiskelu. Koulutuksen erikoistumismahdollisuuksia ovat valmennus, tapahtumanjärjestäminen, pelikehitys, yrittäminen sekä tutkimus ja tuotekehitys.

Opiskelijoiden mahdollisiksi tulevaisuuden ammateiksi Kajaanin Korkeakoulu luettelee esimerkiksi mainosalan, tuotekehityksen, sopimusneuvottelut, valmentamisen sekä markkina-analysoinnin ja -tutkimuksen.

Koulutukseen hyväksytään yhteensä 15 opiskelijaa, ja sen pääsykokeet pidetään ensi vuoden maaliskuussa. Lisätietoa tutkintovaatimuksista ja ilmoittautumisohjeista löydät Kajaanin AMK:n verkkosivuilta.

Lähde: KAMK, KAMK  Kuvalähde: KAMK