ESL One New York -turnauksen kolmas pelipäivä toi mukanaan semifinaalit, johon selviytyivät yhdysvaltalaisjoukkueet Liquid ja Evil Geniuses, tanskalainen Astralis sekä ENCEn kaksi kertaa voittanut ja eilen suomalaiset turnauksesta pudottanut ranskalaisjoukkue G2. Välieräpelit pelattiin paras kolmesta -menetelmällä.

Illan ensimmäinen välierä oli kahden ison CS:GO joukkueen taistelu. Vastakkain olivat HLTVn rank #1 Liquid vs. #2 Astralis. Joukkueet ovat kohdanneet 59 kartassa ennen illan jännitysnäytelmää. Astralis on voittanut niistä 43, kun taas Liquid ainoastaan 16 ja jatkoajalle on menty 3 kertaa. Astralis dominoi aikaisemmin kahden kovan kohtaamisia, mutta lähiaikoina amerikkalaiset ovat nostaneet tasoaan ja onnistuneet voittamaan keskenäisiä pelejä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat puolivälieräottelussa Berliinin StarLadder Major -turnauksessa, jossa Astralis oli murhaava voittaen ottelun 2-0. Astralis kruunattiin lopulta koko turnauksen voittajaksi ja tanskalaiset lähtivät 500,000 dollaria rikkaampina kotimaahansa.

Karttajako otteluun oli seuraava: Astraliksen valinta vertigo, Liquidin valinta dust2 ja kolmanteen ratkaisevaksi kartaksi jäi overpass.

Liquid aloitti ensimmäisen kartan erittäin pirteästi, johtaen jo 6-0. Puoli vaihdettiin amerikkalaisten 9-6 johdossa. Sitten alkoi Astralis-show, kun tanskalaiset pääsivät counter-terroristeina puolustuspuuhiin, ei heitä pysäyttänyt mikään. Astralis jyräsi loppukartan numeroin 0-10 antamatta vastustajalleen yhtäkään kierrosvoittoa ja voitti valitsemansa overpassin yhteislukemin 9-16. Lukas ”gla1ve” Rossander oli overpassin paras statistiikan valossa, hänen rating lukema näytti 1.78.

Toinen kartta (Dust2) oli amerikkalaisjoukkueen hallintaa. Liquid näytti, etteivät he ole lähdössä kotiyleisön edessä 0-2 laulukuoroon turnauksesta. Loistavasti hyökännyt Liquid johti ottelua 11-4 puolten vaihdon kohdalla. Toinenkin puolisko jatkui Liquidin ylivoimalla, kunnes Astralis sai pelistä otetta. Astraliksen pyrähdys tuli kuitenkin hiukan turhan myöhään ja Liquid voitti kartan 16-9. Vuorossa oli siis kolmas ja ratkaiseva kartta – overpass.

Kolmas kartta alkoi äärimmäisen tiukasti ja puoltenvaihto tapahtui Astraliksen jännittävässä 7-8 johdossa. Overpassissa nähtiin todella laadukasta peliä kahdelta maailman parhaalta CS:GO joukkueelta. Toinen puolisko näytti jo siltä, että Astralis klaaraa ottelun rutiinilla maaliin, mutta Liquid ei päästänyt tanskalaisia helpolla. Kolmas kartta päättyi jännien vaiheiden jälkeen lopulta huikeassa vireessä olevan Astraliksen 13-16 voittoon ja koko ottelu luvuin 1-2. Näin ollen, Astralis nähdään huomenna klo 20.00 alkavassa finaaliottelussa.

 

 

Illan toisessa semifinaalissa pelasivat Evil Geniuses, joka tunnettiin vielä hiljattain nimellä NRG Esports sekä suomalaisjoukkue ENCEn painajainen G2. Aikaisemmin joukkueet ovat kohdanneet yhdeksässä kartassa, joista EG on voittanut neljä ja ranskalaisjoukkue G2 viisi.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kesäkuussa ESL Pro League Season 9 Finals -turnauksen välierissä. Tuolloin G2 oli vahvempi tiukassa ottelussa luvuin 1-2. Turnauksen finaalissa G2 joutui kuitenkin nöyrtymään, kun Liquid voitti ranskalaiset finaalissa 1-3.

Illan toisen välierän karttavalinnat menivät seuraavasti: G2 valinta dust2, EG valinta nuke ja viimeiseksi jäi mirage.

Heti ensimmäisessä kartassa huomattiin, että ei ollut helppo ilta tulossa G2lle ja EG kuroi heti alkuun hyvän kaulan ranskalaisten valitsemassa dust2ssa. Puolia vaihdettiin 10-5 lukemissa. EG halusi näyttää, että he ovat turnauksen paras amerikkalaisjoukkue Liquidin pudottua ja voittivat kartan 16-8. Kartan kuumin pelaaja oli bulgarialainen Tsvetelin ”CeRq” Dimitrov huikealla 1.71 ratingilla.

Toinen kartta noudatti samanlaista kaavaa kuin ensimmäinen. Amerikkalaisilta huippustartti ja he johtivat jo 8-0, puolia vaihdettiin 11-4 tilanteessa. Toisella puoliskolla G2 ei onnistunut voittamaan kuin kolme kierrosvoittoa ja loppulukemiksi jäi 16-7. EG voitti ottelun kokonaislukemin 2-0 ja etenee tänään 29.9. pelattavaan Grand Finaliin Astralista vastaan. Ottelu pelataan paras viidestä -menetelmällä.

Viimeaikoina menestystä niittänyt Astralis lähtee finaaliin ennakkosuosikkina, mutta Evil Geniusesilla on kotiyleisön tuki.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: dotesports