PUBgin virallisen Euroopanliigan PELin alempi Contenders-sarja päättyi viime viikolla. Osana kauden päättymistä liigan kahdeksan huonoiten menestynyttä joukkuetta joutuvat putoamisuhan alle ja ottavat yhteen alemman PEL Open -sarjan kahdeksan parhaimman joukkueen kanssa.

Taistoa on nyt käyty jo maanantaista asti ja jäljellä on enää loppurutistus. Karsintojen toisen vaiheen kolme pelikierrosta käydään tänään, huomenna ja sunnuntaina. Niiden jälkeen selviää, mitkä yhdeksän joukkuetta palkitaan paikalla PEL Contendersissa.

Taistossa on mukana myös kolme suomalaisjoukkuetta; YMCA Esports ja MJ-Esports, sekä tanskalaisella Akaskillzillä vahvistettu Last Crew. Näistä MJ Esports on pelannut selvästi edukseen, sillä se ylsi karsintojen ensimmäisen vaiheen toiselle sijalle pistetuloksella 130, 24 pisteen päästä ykkössijaa pitämästä Powerfulista. Sen sijaan YMCA Esports vältti karsinnoista putoamisen vain nipin napin; se sijoittui viimeiselle jatkopaikan takaavalle kahdeksannelle sijalle. YMCA oli tasapisteissä Futbolistin ja Elgiganten Gamingin kanssa, mutta vältti putoamisen keräämiensä tappopisteidensä avulla.

Tulevien päivien otteluiden aikataulut ovat:

  • Perjantai – 20:00
  • Lauantai – 17:00
  • Sunnuntai – 17:00

Ottelut ovat katsottavina suorana PEL Esportsin Twitch-kanavalta.

Lähde: PEL Kuvalähde: PEL

Korjattu: Lisätty Last Crew suomalaisjoukkueisiin