League of Legendsin kehittäjä Riot Games löytää itsensä jälleen uuden kohun keskeltä; Kalifornian osavaltio nosti oikeuskanteen Riot Gamesiä vastaan. Syynä kanteelle on epäily yrityksessä tapahtuvasta sukupuolisyrjinnästä.

California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) on tutkinut yrityksen toimintaa jo viime syksystä lähtien. Tutkinnan alla ovat olleet epätasa-arvoinen palkka, seksuaalinen häirintä, seksuaaliset ahdistelut ja sukupuolisyrjintä. DFEH on jättänyt kanteen korkeimmalle oikeudelle, sillä Riot Games ei ole suostunut antamaan riittäviä tietoja siitä, saavatko yrityksessä työskentelevät naiset vähemmän palkkaa. DFEH:n mukaan Riot Games koittaa estää tutkimuksen eväämällä pääsyn yksinkertaiseen dataan.

Riot Games on vastannut Kotakulle asiaan liittyen ja kertoo olleensa hyvin yhteistyöhaluinen. Yritys kertoo antaneensa osavaltion tutkijoille yli 2500 sivua dokumentteja ja monia tuhansia palkkakuitteja. Riot syyttää DFEH:ta siitä, etteivät he vastaa yhteydenottopyyntöihin. Riot kertoo ehdottaneensa DFEH:lle monia kertoja, että he osallistuisivat puheluun näiden kanssa, mutta näihin pyyntöihin ei ole vastattu.

Kohu Riotin ympärillä alkoi viime elokuussa, kun syytökset seksismistä yrityksen sisällä alkoivat leviämään.

Joulukuussa yrityksen operatiivinen johtaja Scott Gelb hyllytettiin kahdeksi kuukaudeksi palkatta. Hän oli syytetysti piereskellyt työntekijöidensä naamoihin ja lyönyt heidän sukupuolielimiään.

Toukokuussa noin 200 Riotin työntekijää järjesti ulosmarssin seksuaalisen häirinnän ja syrjinnän seurauksena.

Lähde: Espn, Kotaku Kuvalähde: Chris Yunker (rajattu)