Kajaanin Ammattikorkeakoulu (KAMK) ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia (VRUA) yhdistivät voimansa Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) kanssa rakentaakseen kansainvälisen elektronisen urheilun keskuksen Kainuuseen. Keskuksen tavoitteena on tarjota e-urheilijoille polku perinteisten lajien rinnalle Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan. Keskukseen rakennetaan kilpapelaajien oppimisympäristö laitteistoineen ja ohjelmistoineen.

”Elektronisen urheilijan polun rakentaminen luo vakaan pohjan kilpapelaamisen kehitykselle ja yhä ammattimaisemmalle urheilutoiminnalle. Lisäksi hanke tuo meidät lähemmäksi perinteisen urheilun lajikehitystoimintaa”, iloitsee SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Mukana hankkeessa on myös Kainuun prikaati. Esikuntapäällikkö eversti Rainer Peltoniemi kertoo kommentissaan SEULille, että hankkeen myötä pyritään järjestämään mahdollisuus e-urheilijoilla harjoitella lajiaan varusmiespalveluksen ohessa. Tällä hetkellä e-urheilijat voivat hakeutua urheilukouluun, mutta varusmiespalvelusta ei varsinaisesti suoriteta urheilukoulussa, hyväksytyille hakijoille vain myönnetään urheilukomennusvuorokausia valmennus- ja kilpailukäyttöön

Urheiluakatemiatoiminnan lisäksi hankkeeseen liittyy eSports Camp-konsepti, joka on tarkoitettu elektronisen urheilun huippu-urheilijoille ja huipputiimeille. Ensimmäisenä leireistä on tänä kesänä tiedossa 12.6.-6.7. järjestettävä tapahtuma, jota seuraa kolmipäiväinen CS:GO-turnaus 7.-9. heinäkuuta.

Näiden lisäksi tarkoituksena on kehittää e-urheilijoiden testauspalveluita. Testausjärjestelmällä tutkitaan e-urheilupelaajien pelaamisen kannalta olennaisia fysiologisia muuttujia, joita ovat esimerkiksi silmänliikkeet ja syke. Näiden tietojen avulla voidaan selvittää urheilijoiden vahvuuksia ja ongelma-alueita.