Historialliseen riitaan nuoren CS:GO-pelaajan ja pelialan miljardiyrityksen Valven välillä ei saatu ratkaisua Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden käsittelyssä. Elias ”Jamppi” Olkkosen asianajaja Hannu Kalkas kertoi heidän valittavan päätöksestä hovioikeuteen,  Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona.

Olkkonen haastoi Valven oikeuteen tänä vuonna saadaakseen takaisin pelioikeutensa Valven järjestämiin major-turnauksiin. Lisäksi haasteessaan Olkkonen vaatii Valvelta korvauksia menetetyistä tuloista. Vuonna 2015 Olkkosen nimissä ollut Steam-tili sai VAC-kiellon, jonka johdosta Olkkoselta meni sivu suun uransa enimmäisen sopimus ison organisaation kanssa. OG-sopimus olisi tuonut hänelle 264 000 euroa ansiotuloja.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan molemmat osapuolet ovat samaa mieltä siitä, että Olkkonen on saman illan aikana ostanut ja myynyt tilin eteen päin. Päätöksen mukaan hän ei itse ole huijannut nimissään olevallaan tilillä.  Valven linjauksen mukaan VAC-kieltoon asetetun tilin alkuperäisellä omistajalla ei ole asiaa heidän järjestämiinsä major-turnauksiin.

Tapaus on erityisen kiinnostava sekä CS:GO-yhteisössä että laajemmalti e-urheilun saralla, sillä vastaavia tapauksia ei ole. Valven asettamia pelikieltoja ei tunnetusti noin vaan pureta. Olkkosen tapaus on kuitenkin sen verran erikoinen, että se on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan. Olkkosen nimissä olleen tilin VAC-kielto sijoittuu ajalle, jolloin hän ei vielä pelannut ammattilaisena.

Muun muassa Olkkosen asianajaja on kommentoinut tapausta poikkeuksellisena siltä osin, että siinä alaikäinen saa elinikäisen kiellon ilman minkäänlaista kuulemista ensimmäisestä väitetystä rikkeestä, joka ei liity kilpapelaamiseen.

Jo kuukausia kestäneelle käsittelylle ei toistaiseksi näy loppua ja mitä useammin tapauksesta valitetaan eteenpäin sitä suuremmaksi oikeudenkäyntikulut kasvavat. Tällä hetkellä Olkkoselta on mennyt omiin oikeudenkäyntikuluihin lähes 35 000 euroa ja vastapuolen kuluja on tullut maksettavaksi noin 45 000 euroa.

Lähde: Is.fi