Kohta kahdeksan vuoden ajan olemassa ollut CS:GO on yksi e-urheilun kaikkien aikojen suosituimpia lajeja. Pelin historian aikana on ammattikentillä nähty toinen toistaan upeampia suorituksia ja luonnollisesti myös ennätyksiä on laitettu uusiksi kerta toisensa perään.

Kuka on kerännyt eniten tappoja ja mikä on kaikkien aikojen pelatuin kartta? Tässä on muutama mielenkiintoinen ennätys CS:GOn ammattikentiltä.

 

Eniten tappoja (yhteensä): Kenny ”kennyS” Schrub (33,558 tappoa)

Ranskalainen AWP-spesialisti ”kennyS” on saalistanut lajin historian aikana eniten tappoja. Tappolistaa dominoivatkin lajin veteraanit, jotka ovat pelanneet alkuajoista lähtien. Toisena listalta löytyy ruotsalaislegenda Patrik ”f0rest” Lindberg 32,711 tapollaan ja kolmannelta sijalta maanmies Jesper ”JW” Wecksell 32,171 tapolla.

 

Eniten AWP-tappoja: Kenny ”kennyS” Schrub (17,392 tappoa)

”kennyS” pitää hallussaan luonnollisesti myös tappoennätystä tarkkuuskiväärillä, huikealla 17,392 tapollaan. Hänet tunnetaankin ehkäpä maailman parhaimpana AWP-pelaajana ja tilastot puhuvat puolestaan. Listan toista paikkaa pitää hallussaan slovakialainen Ladislav ”GuardiaN” Kovacs  16,194 tapolla.

 

 

Korkein rating keskiarvo: Mathieu ”ZywOo” Herbaut (1.29 rating, 584 pelattua karttaa)

Korkeimman rating-keskiarvon ennätystä pitää hallussaan yksi tämän hetken parhaimmista pelaajista, ranskalaisnuorukainen ”ZywOo”. 2016 vuodesta lähtien ammattiskenessä mukana ollut ZywOo on aina pelannut korkealla tasolla ja se näkyy kaverin ratingissa.

 

Eniten MVP-palkintoja: Nicolai ”dev1ce” Reedtz (15 palkintoa)

Tämän ennätyksen haltija ei ole varmaankaan kenellekkään yllätys. Ehkäpä kaikkien aikojen parhaan joukkueen, Astraliksen monen mielestä paras pelaaja pitää ennätystä visusti hallussaan 15 MVP-palkinnon turvin.

 

Suurin pääosuma prosentti: Adil ”ScreaM” Benrlitom (68.1%, 27,501 tappoa yhteensä)

”ScreaM” on CS:GOn kaikkien aikojen kovin pääosuja. Pelaajan kaikkiaan 27,501 taposta jopa 68,1% ovat tulleet headshoteilla, mikä on käsittämätön määrä.

 

Eniten Clutch-tilannevoittoja: Richard ”shox” Papillon (643 voittoa)

CS:GOn kaikkien aikojen Clutchein pelaaja on ranskalainen ”shox” 643 clutchtilanne kierrosvoiton turvin. Tämä tarkoittaisi yhteensä noin 40 kokonaisen pelin edestä kierrosvoittoja, mikä on huikaiseva määrä. Listan toiselta sijalta löytyy tanskalainen ”Xyp9x” (635 voittoa) ja kolmantena puolalainen ”Snax” (605 voittoa).

 

 

Kaikkien aikojen pisin ottelu: XENEL vs. exceL, ESL UK Premiership Season 1, 2015 (88 kierrosta Infernossa)

Useimmiten CS:GOssa riittää 16 kierrosvoittoa voittaakseen koko kartan. Näin ei kuitenkaan aina käy, vaan joskus otteluissa lähdetään hakemaan ratkaisua jatkoajalta. CS:GOn historian pisin ottelu etenikin aina kuuteen jatkoaikaan saakka ja joukkueet pelasivat 58 kierrosta vasinaisen peliajan päälle. Jokainen ottelun pelaajista ylsi 50 tapon haamurajaan, mikä on huvittavaa sinänsä. Ottelun voiton lopulta vei XENEX, joka voitti kyseisen maraton-ottelun  2-0 lukemin.

 

Eniten pelattu kartta: Mirage (15,790 kertaa)

Moni pitää Dust2 -karttaa CS:GOn legendaarisimpana. Ehkä hieman yllättäen se ei kuitenkaan ole se kaikkein pelatuin kartta. Tätä titteliä pitää hallussaan Mirage, joka löytyy lähes kaikkien huippujoukkueiden Map-poolista. Toiseksi pelatuin kartta on Inferno, jota on pelattu kaikkiaan 12,842 kertaa.

 

 

kuvalähde: ESL

lähde: dexerto