Kentuckyn lukioissa Fortnite on jatkossa kielletty, koska Battle Royalea ja muita ammuntapelejä pidetään liian väkivaltaisina. Huolimatta siitä, että Fortnitessa esiintyvä fantasiaväkivalta on kaukana todellisuudesta, koulun mukaan kaikki nuoret eivät välttämättä ymmärrä sitä. Kentuckyn lukio on kieltänyt pelin kaikissa koulun e-urheilutapahtumissa, vaikka se onkin yksi suosituimmista peleistä 12-25 vuotiaiden keskuudessa.

Kouluissamme ei ole tilaa ammuntapeleille”, koulun edustaja Julian Tackett sanoi Kentucky.comin saamassa sähköpostissa. 

Vaikkakin Fortniten suosio on ollut laskussa, se taistelee usein kärkipaikoista Twitchissä ja muissa suoratoistoalustoissa.

Kentucky, kuten monet muutkin Yhdysvaltojen osavaltiot, on nähnyt kouluampumiseen liittyvän tragedian. Esimerkiksi vuonna 2018 tapahtuneessa kouluammuskelussa kaksi opiskelijaa kuoli ja useita loukkaantui.

Organisaatio äänesti, että jatkossa vaaditaan rehtorien, opettajien ja vanhempien kirjallinen suostumus, ennen kuin opiskelijat saavat pelata League of Legendsiä. LoL:ssa esiintyy väkivaltaa, mutta ei kuitenkaan suoranaista ampumista ja sen takia se on välttynyt suoralta kiellolta.

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Telegraph