Ranskalainen CS-pelaaja Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux on päättänyt lopettaa pro-pelaajan uransa. SmithZz ei kuitenkaan aio lopettaa pelaamista kokonaan, vaan kertoo jatkavansa pelin parissa striimaajana.

31-vuotias ranskalaispelaaja aloitti CS-uransa 15-vuotta sitten Counter-Striken: Source-versiossa. Tuolloin hän voitti useita turnauksia VeryGamesin riveissä, joka oli yksi parhaista CS: Source-joukkueista.

SmithZz siirtyi Counter-Strike: Global Offensiven pariin samana vuonna, kun versio julkaistiin. Hän pelasi Ranskan huippujoukkueissa, kuten G2, Envy, LDLC sekä VeryGames. Isoimpana saavutuksena SmithZz voitti marraskuussa 2014 LDLC:n riveissä DreamHack Winter Major -turnauksen. Hänet myös valittiin maailman 17. parhaaksi CS:GO-pelaajaksi HLTV:n jokavuotisessa pelaajarankingissa vuonna 2013.

”Minun urani ammattilais CS-pelaajana on nyt virallisesti tullut päätökseensä,” Kertoi SmithZz. ”Olen pelannut peliä yli 15-vuotta ja onnistunut tekemään siitä työni, sekä luomaan muistoja, joita en koskaan unohda, muun muassa Major-turnauksen voitto.”

CS:GO -uransa aikana 2017 ja 2018 SmithZz piti tauon pelihommista ja hänestä tuli tuolloin G2:n päävalmentaja. Kesäkuussa 2018 hän palasi pelaavaan kokoonpanoon, mutta kyseinen kokoonpano ei onnistunut täyttämään odotuksia.

SmithZz pelasi viimeisen ammattilaispelinsä joulukuussa 2018 ESL Pro Liigan 8. kauden finaaleissa G2:n riveissä, joka jäi hänen viimeiseksi joukkueekseen. Vuoden 2018 lopussa hänet ja Kévin ”Ex6TenZ” Droolans penkitettiin aktiivisesta kokoonpanosta. G2 tarjosi SmithZz:lle paikkaa organisaatiosta striimaajana, mutta hän kieltäytyi tarjouksesta.

SmithZz:stä tulee nyt yksi niistä pro-pelaajista, jotka lopettavat uransa ja jatkavat pelin parissa striimaajana. Saman päätöksen ovat tehneet muun muassa tunnetut Michael ”shroud” Grzesiek sekä Jarosław ”pashaBiceps” Jarząbkowski.

Lähde: Dot Esports

Kuvalähde:dreamhack