ELEAGUEN major-turnauksen karsinnat pyörähtävät tänään käyntiin Atlantassa. Kävimme Counter-Strike: Global Offensive –asiantuntijamme Jussi ”gstus” Perälän kanssa hieman läpi tulevaa turnausta, jossa kuusitoista joukkuetta kamppailee jatkopaikasta.

Major-karsinnoissa on jo kolmatta kertaa käytössä niin sanottu sveitsiläinen systeemi. Usein muun muassa shakissa sekä e-urheilun puolella Hearthstonessa käytetty järjestelmä saa täyden kannatuksen gstukselta.

-Sen on huomattu toimivan hyvin bo1 peleissä. 3 voittoa olet jatkossa, 3 häviötä olet ulkona. Altavastaajilla tulee olemaan vaikeampaa päästä majoreille, joka on hyvä asia.

Karsinnoissa on jopa yllättävän paljon kovia nimiä. Ninjas in Pyjamas, G2 eSports, GODSENT. Siinä muutamia nimiä, joiden ei välttämättä luulisi joutuvan karsimaan paikastaan CS:GO-turnauskiertueen kirkkaimpiin tapahtumiin. Näidenkin joukkueiden edesottamuksia voi veikkailla esimerkiksi betiven sivuilla Gstus itse nostaa NiPin lisäksi Dignitaksen sekä FaZe Clanin niihin joukkueisiin, joilta hän eniten karsinnoissa odottaa.

-Dignitas on FaZen tavoin ollut nousujohteinen viimeiset 2-3 kuukautta. Heiltä voi myös majoreilla odottaa paljon. NiP nyt on NiP, edellisen majorin groupeissa tipummisesta toipunut NiP on näyttänyt hyviä otteita viimeisten kuukausien aikana, sekä Maikel ”maikelele” Billin että Jacob ”pyth” Mourujärven kanssa!

Usein kovan tason CS:GO-turnauksissa on nähty isojakin yllätyksiä. Gstus ei kuitenkaan tällä kertaa usko niiden tapahtuvan isojen nimien kustannuksilla.

-En usko että suurimmilla nimillä on pelkoa jäädä sveitsiläisellä järjestelmällä rannalle uikuttamaan. GODSENT, G2 ja mousesports voivat olla ne joukkueet, jotka voivat karsiutua. Se riippuu paljon siitä, kuinka heidän tähtipelaajansa (Richard ”shox” Papillon, Robin ”flusha” Rönnquist, Nikola ”NiKo” Kovacs) pelaavat karsinnoissa!

Jo ensimmäisenä päivänä nähdään useita jännittäviä otteluita. Näistä gstus ottaa esiin neljä itselleen mielenkiintoisinta.

-Neljä itselleni mielenkiintoisinta ottelua ovat FaZe vs. Cloud 9, NiP vs. Renegades, G2 vs. GODSENT sekä EnVyUs vs immortals. Jokaisessa ottelussa voi käydä melkein kuinka tahansa kartasta riippuen.

Loppuun vielä gstus tarjoaa omat veikkaukset ensimmäisen päivän otteluiden voittajista.

  • Dignitas > spirit
  • Immortals > EnVyUs
  • FaZe > Cloud 9
  • Vega Squadron > CLG
  • NiP > Renegades
  • OpTic > TyLoo
  • HellRaisers > mouz
  • G2 > GODSENT

Tarkat aikataulut ensimmäisen päivän otteluille löydät aikaisemmasta uutisestamme. Gstuksen vinkeistä voi ottaa kopin esimerkiksi FastBetin sivuilla.