Kiinan jo valmiiksi tiukat säädökset liittyen alaikäisten pelaamiseen ovat nyt tiukentuneet entisestään: Jatkossa alle 18-vuotiailla kiinalaisilla on mahdollisuus pelata online-videopelejä vain kolme tuntia viikossa Kiinan kansallisen lehdistö- ja julkaisuhallinnon (GAPP) maanantaina julkaisemien uusien sääntöjen mukaisesti.

Lehdistö- ja julkaisuhallinnon tiedotteen mukaan syynä rajoitusten tiukentumiselle on muun muassa vanhempien kasvanut huoli lastensa pelaamisesta sekä pyrkimys ehkäistä videopeliaddiktiota. Vanhemmat uskovat, että videopelien pelaamisella on negatiivinen vaikutus lasten opintoihin, fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä sosiaalisiin taitoihin.

Kiinassa oli jo valmiiksi voimassa rajoitteita alaikäisten pelaamiseen liittyen; aiempien, vuonna 2019 asetettujen sääntöjen mukaan alle 18 -vuotiaat pelaajat saivat pelata arkisin enintään 90 minuuttia ja viikonloppuisin kolme tuntia päivässä. Uudet säännöt rajoittavat alaikäisten pelaamisen viikonloppuihin ja virallisiin lomapäiviin kello 20-21 välille. Rajoituksia ylläpidetään esimerkiksi rajoittamalla verkkopelipalvelujen tarjoajien mahdollisuuksia palvella alaikäisiä pelaajia määrättyjen aikojen ulkopuolella. Peleissä on myös oltava käytössä järjestelmä, joka vahvistaa pelaajan oikean henkilöllisyyden.

Kiinan hallituksella on pitkä historia rajoitusten asettamisesta videopeliteollisuudelle. Se muun muassa kielsi useimmat pelikonsolit vuonna 2000 ja poisti tämän rajoituksen vasta vuonna 2015.

Lähde: NY Times