Kiinan henkilöresurssien ja sosiaaliturvan ministeriö on linjannut hyväksyvänsä e-urheilun käypänä uravalinta tästä eteenpäin. E-urheilu operaattorit ja ammattipelaajat nimettiin kahtena uutena teknologiaan liittyvänä ammattina ministeriön toimesta.

Henkilöresurssien ja sosiaaliturvan ministeriö on vastuussa työllisyyden lisäämisestä ja sen sääntelystä Kiinassa. Ministeriö nettisivujen mukaan uudet hyväksytyt ammatit lisäävät työllisyyden määrää.

Kiinassa e-urheilu ja pelimarkkinat ovat kukoistaneet tähän asti yritysten kuten Tencentin ja Neteasen johdolla. Tencent on maailman suurin teknologiakonserni ja se omistaa ison osan monista e-urheilujäteistä, kuten Activision Blizzardista, Riot Gamesista, Epic Gamesista, Ubisoftista ja monista muista.

Hallituksen uuden linjauksen johdosta e-urheilun epäillään lähtevän vielä suurempaan kasvuun, kuin mitä se on jo nyt ollut Kiinassa.

Monilla e-urheilijoilla on ollut Kiinassa järjestettävissä turnauksissa ongelmia viisumin saamisessa. Uuden linjauksen toivotaan helpottavan kilpailijoiden maahan pääsyä, nyt kun hallituskin tunnistaa lajin oikeana ammattina.

Esimerkiksi Yhdysvallat on linjannut ammattipelaajat urheilijoiksi, mikä helpottaa pelaajien maahanpääsyä kilpailuihin.

Lähde: Unikrn Esports Kuvalähde: Pixbay