Kiinan League of Legendsin korkein sarjataso LoL Pro liiga siirtyy franchise-aikaan kertoo elektroniseen urheiluun keskittyvä uutissivusto Dot Esports. Uuden franchise-mallin myötä LoL:in pro liiga luopuisi kokonaan nousukarsinnoista ja sarjan nykyiset organisaatiot saisivat pysyvät paikat liigaan.

Uusi malli otetaan käyttöön jo tulevalle kesäkaudelle. Franchise-paikan liigaan saavat kaikki kesäkaudelle paikkansa saavuttaneet joukkueet eivätkä joukkueet voi jatkossa pudota pääsarjatasolta. Sarjaa on tarkoitus laajentaa ensi vuonna nykyisestä 12:sta joukkueesta 14:ään. Tulevaisuudessa Kiinan LoL -liigassa voidaan nähdä jopa 20 joukkuetta.

Uutinen franchise-mallista otetaan varmasti ilolla vastaan esimerkiksi juuri liigaan nousseen Suning Gamingin ja DAN Gamingin riveissä. Toisaalta taas nyt liigasta pudonneet Vici Gaming ja Game Talents puolestaan tuskin ovat mallista innoissaan.

Muutoksella liigarakenteeseen ja pysyvillä paikoilla pääsarjatasolla Riot pyrkii lisäämään organisaatioiden taloudellista vakautta ja lisäämään sijoittajien innostusta liigaa kohtaan. Nykyistä mallia pidetään liian riskialttiina sijoittajien kannalta sillä joukkueet voivat tippua alempaan sarjaan, jonka kiinnostus yleisön silmissä on huomattavasti pienempi. Se milloin kyseinen malli otetaan käyttöön esimerkiksi Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa ei ole vielä tiedossa, mutta viitteitä sen tapahtumiseen lähitulevaisuudessa on jo nähty.

Tulevaan päätökseen asiasta Euroopan ja Pohjois-Amerikan osalta vaikuttaa varmasti myös LCS:stä tippuneilta joukkueilta, kuten NRG Esportsilta ja Schalke 04:ltä, tuleva paine vakaamman tulevaisuuden puolesta.

Lähde: Dot Esports