Dota 2 -skene on joutunut tässä kuussa nostamaan poikkeuksellisen ikävän keskusteluaiheen pöydälle. Jo kaksi Dota 2 -ammattipelaajaa ovat jääneet kiinni rasistisesta kielenkäytöstä, mikä on johtanut vakaviin seuraamuksiin.

Filippiiniläispelaajat Andrei ”skem” Ong (CompLexity Gaming) sekä Carlo “Kuku” Palad (TNC Predators) käyttivät otteluiden aikana rasistista kieltä kiinalaisvastustajistaan. Ongin kielenkäyttö tapahtui DreamLeague -turnauksessa, Paladin taasen normaaliottelussa.

Ong sai CompLexity Gamingilta virallisen varoituksen ja ”maksimisakon”, jonka lisäksi tämä siirrettiin pois aktiivirosterista. Palad taasen pyysi anteeksi kielenkäyttöään ja tämän kerrottiin saavan joukkueeltaan ”maksimirangaistuksen”.

Tapaus sai Valven julkaisemaan Dota 2 -blogissaan kirjoituksen, jossa se sanoi ”odottavansa kaikkia Valven turnauksiin osallistuvia joukkueita pitämään pelaajia vastuussa tekemisistään, ja valmistautuvan merkittäviin rangaituksiin, jos pelaajat edustavat Dotaa ja sen yhteisöä huonosti”.

Viimeisin reaktio tapahtuneeseen tulee Kiinan Chongqing-kaupungin paikallishallinnolta, joka on kieltänyt pelaajakaksikkoa osallistumasta kaupungissa järjestettävään Majoriin. Dota-selostaja ja analyytikko Jack ”KBBQ” Chen vahvisti paikallishallinnon ottaneen yhteyttä turnausjärjestäjä Starladderiin ja sanoneen ”etteivät nämä kaksi pelaaja voi olla läsnä tapahtumassa”.

Turnaus alkaa 19.1. ja siinä on jaossa 1 000 000 dollaria sekä 1 500 DPC-pistettä.

Lähteet: ESPN, PC Gamer Kuvalähde: Dota 2