Dota Pro Circuitin päättävä alkukesän Major-juhla lähti käyntiin Kiinassa, kun viime viikonloppuna pelattiin loppuun MDL Changsha -Major. Turnaukseen osallistui kaiken kaikkiaan kaksitoista joukkuetta, joihin ei kuitenkaan kuulunut sarjataulukon kärkinimet Virtus.Pro ja Team Liquid.

Sarjataulukon kärjessä heiluvat Team Secret ja PSG.LGD olivat luonnollisesti turnauksen ennakkosuosikit, mutta Major-turnauspisteistä pääsivät kisaamaan myös niitä kipeästi kaipaavat OGTNC ja Mineski. Valitettavasti turnaus ei näitä joukkueita eteenpäin vienyt, sillä pisteitä keränneestä kärkinelikosta peräti kolme joukkuetta olivat Kiinasta.

PSG.LGD ylsi pudotuspeleihin lohkovaiheesta hämmentävän heikolla 2-2-1 tuloksella. Joukkueen ainoat puhtaat voitot olivat Vega Squadronista ja Newbeestä. Maailman ykkösnimiin kuuluva LGD ei tämän kuitenkaan antanut häiritä, sillä joukkue hävisi koko lopputurnauksessa ainoastaan yhden erän, jyräten alleen mm. Team Secretin, Newbeen ja VGJ.Stormin.

PSG.LGD pokasi turnauksesta yhteensä 400.000 dollaria ja 750 DPC-pistettä, varmistaen näin paikkansa elokuun Internationalissa. Jesse ”JerAx” Vainikan OG jatkoi lohkovaiheesta varsin mainiolla 3-0-2 tuloksella, mutta tippui pudotuspeleissä suoraan neljässä erässä ja jäi ilman DPC-pisteitä. Turnauksen pistesijoitukset näyttävät seuraavalta:

  1. PSG.LGD ($400.000, 750 QP)
  2. VGJ.Storm ($200.000, 450 QP)
  3. Vici Gaming ($130.000, 225 QP)
  4. Newbee ($85.000, 75 QP)

Kärkisijoituksien ainoa länsimainen joukkue VGJ.Storm jatkoi vahvoja otteitaan suoraan GESC Thailandista. Major-turnauksen toinen sija on merkittävä sijoitus, etenkin tämän koon turnauksessa. Joukkue ei valitettavasti DPC-pisteistä hyödy, sillä kokoonpano muovautui nykyiseen muotoonsa vasta roster-lukon jälkeen.

Loppukauden Major-putki jatkuu keskiviikkona alkavalla ESL One Birmingham -Majorilla. ESL:n uusien sopimuksien myötä voi turnausta seurata Facebook-streamista. Pelit alkavat keskiviikkona puolelta päivin Suomen aikaa, kun yhteen ottavat Fnatic ja Evil Geniuses, sekä Virtus.Pro ja Team Spirit. Turnauksen suomalaisedustukseen kuuluu Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, joukkueena Team Liquid, sekä Jesse ”JerAx” Vainikka, joukkueena OG.

Viikonlopun poiminta

Viikonlopun poiminta tällä viikolla on kaksiosainen ja on lähtöisin kahden kiinalaisjätin kohtaamisesta MDL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Newbee ja Invictus Gaming taistelivat turnausjatkosta varsinaisen jännärin muodossa, voittajan ollessa täysin epävarma aina viime minuuteille asti.

IG:n nelosposition pelaaja Boboka näytti suorittavan pelin ratkaisevan liikkeen, kun hän ennusti täydellisesti Roshanin kuolinajankohdan ja ryösti Aegisin Agressif mukanaan. Mielettömän peliälyn osoituksen arvoa nostaa vielä se, että Boboka ei nähnyt Roshan-pitin sisälle millään tavalla.

Mutta kuten sanottu, tämä temppu vain näytti siltä, että se ratkaisisi pelin IG:n hyväksi. Neljällä kahta vastaan suoritettu pelin lopetuspusku kuitenkin loppui mitä järkyttävimmällä tavalla, kun Newbeen keskilinjan mies Sccc näytti, mihin Kunkka pystyy Divine Rapierin kanssa.

 

Lähde: Liquipedia, Kuvalähde: PSG eSports Videolähde: BTS, BTS