Kovatasoisen ESL Pro Liigan 11. kausi starttaa tänään. Liigan avauspäivä onkin suomalaisittain heti mielenkiintoinen, sillä heti ensimmäisessä matsissa kello 15:00 lauteilla nähdään suomen oma ENCE, joka kohtaa venäläisen Spiritin. Alun perin suomalaisten piti kohdata brasilialainen Sharks, mutta ESL päätti, että brassijoukkueen ei kannata matkustaa Eurooppaan koronavirustartuntariskien takia.

Päivän toisessakaan ottelussa ei suomalaisilta vältytä, kun Jesse ”zehN” Linjalan GODSENT pääsee testaamaan ranskalaisen Vitalityn nykykunnon.

Liigassa ovat mukana käytännössä kaikki maailman parhaat CS-joukkueet. ENCE ja GODSENT löytyvät A-lohkosta Astraliksen ja Vitalityn kaltaisten jättiläisten kanssa. A-lohkon ottelut pelataan 16.-24.3. aikana.

Suomalaisista liigassa on mukana jo edellä mainittujen lisäksi Aleksi ”Aleksib” Virolainen. Virolaisen edustama OG löytyy liigan C-lohkosta, jossa on mukana myös maailman huippuja, kuten mousesports ja G2. OG:n ensimmäinen ottelu pelataan 27.3. kiinalaista TYLOOta vastaan.

Lohkot pelataan alueellisesti muutoksena aikaisempaan, eli eurooppalaiset ovat omissa lohkoissaan ja pohjois-amerikkalaiset mittelevät paremmuudestaan omassa lohkossaan. Tämän takia ESL joutui tekemään muutoksia lohkoihin. Alla ESL Pro liigan varmistuneet lohkot.

 

Turnauksen aikataulut löydät täältä.

 

 

lähde: ESL