Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen tekemän selvityksen mukaan 90% 15-29 vuotiaista pelaajista on todistanut pelikulttuurissa häirintää tai vihapuhetta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää tavoitteellista pelaamista kaikille turvalliseksi, vihapuheesta ja häirinnästä vapaaksi harrastukseksi.

SEUL ja Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke järjestävät yhdessä vuonna 2021 ensimmäisen Non-toxic -sertifikaattikoulutuksen e-urheilun ja pelaamisen parissa toimiville järjestöille. Maksuton, kahdesta etäkoulutuksesta koostuva koulutus antaa osallistujille mahdollisuuden keskustella aiheesta muun kentän kanssa sekä pohtia aktiivisesti sitä, kuinka järjestö voi omalla toiminnallaan vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen.

– On hienoa päästä vihdoin julkaisemaan pitkään työstetty koulutus! Liiton jo toista kertaa toteuttaman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn tulokset ovat jälleen osoittaneet, että täysin tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kentän eteen on vielä tehtävä töitä. Mahdollisuus kohdata muita toimijoita koulutuksessa ja kirjata järjestöille ylös konkreettisia toimenpiteitä muistuttaa siitä, että kannamme vastuuta asiasta yhdessä, kommentoi koulutusta liiton projektikoordinaattori Mirka Otsonkoski SEULin tiedotteessa.

Koulutukseen ilmoittautuminen on avoinna 27.12. saakka. Lisätiedot koulutuksesta sekä ilmoittautumislinkki löytyvät SEULin sivuilta.

Kuva: Pixabay