Viime syksynä CS:GO:n ympärillä kuohui, kun useat valmentajat jäivät kiinni valmentajabugin käytöstä. Yksi näistä oli ENCEn silloinen päävalmentaja Slaava ”Twista” Räsänen, joka sai bugin käytöstä lähes 1,5 vuoden toimitsijakiellon. Nyt, lähes vuosi suurimpien kohujen jälkeen, saman bugin ympärillä kuohuu taas. Syynä on kohujen keskellä pyörinyt tanskalaisvalmentaja Nicolai ”HUNDEN” Petersen. Petersen on ollut viime aikoina otsikoissa myös toisesta syystä: Hänen tiensä Heroicin kanssa erkanivat, sillä Petersen oli jakanut joukkueen taktiikoita sisältävän kansion tietoja kilpailevalle joukkueelle.

Nyt Petersen on julkaissut todisteita, joiden mukaan hänen entisen joukkueensa Heroicin pelaajat olisivat tienneet hänen käyttäneen bugia hyväkseen. Todisteita on kaksi: Serverilogi, johon yhdistyy edelleen Heroicissa pelaava René “TeSeS” Madsen sekä sekä kuvakaappaus keskustelusta Nikolaj ”niko” Kristensenin kanssa, joka pelaa nykyään OG:n riveissä.

Serverilogista käy ilmi, että Home Sweet Home 5 -turnauksen aikana pelatussa ottelussa Spiritiä vastaan Petersen hyödynsi valmentajabugia Dust2-kartassa 12 kierroksen ajan. Login mukaan Madsen auttoi Peterseniä pääsemään ennen pelin alkua paikkaan kartassa, josta valmentaja pääsi katselemaan peliä. Petersenin mukaan paikkaan oli mahdollista päästä vain toisen pelaajan avulla, eikä pelaaja voi olla kukaan muu kuin Madsen, sillä vain hän oli serverillä paikalla kun bugi otettiin käyttöön.

Kuvakaappaus keskustelusta Kristensenin kanssa tuo taas ilmi, että kaikki pelaajista tiesivät Petersenin käyttävän valmentajabugia – ei ehkä ensimmäisellä kerralla, mutta ainakin myöhemmin.

Kaikki Petersenin keräämä materiaali ja todisteet siitä, että pelaajat tiesivät, on toimitettu ESICille (Esports Integrity Comission), joka päättää siitä, aloitetaanko tapauksesta tutkinta. Mikäli väitteet osoittautuvat todeksi, on tämä jälleen iso isku ammattimaiselle pelaamiselle. Alunperin Petersen kertoi, että oli käyttänyt bugia yksin, muiden tietämättä. Nyt hän on kuitenkin niin pohjalla, ettei enää välitä siitä mitä tapahtuu.

Heroicin toimitusjohtaja Joachim Haraldsen totesi väitteiden jälkeen, että hänen mielestään Petersen on jo hyökännyt tarpeeksi monta kertaa niitä pelaajia vastaan, joita hän on valmentanut, ja että hänen pitäisi kasvaa ja ottaa vastuu siitä, mitä hän on tehnyt.

Haraldsen myös toteaa, että Heroic aikoo auttaa ESICiä kaikin mahdollisin tavoin mikäli tarve vaatii, mutta he eivät halua osallistua julkiseen keskusteluun ja syytöksiin siitä vain sillä perustein, että ”joku” on tiennyt ”jotain”.

Heroicin kokoonpano valmentajabugin hyödyntämisen aikaan:

  • Nikolaj ”niko” Kristensen
  • René “TeSeS” Madsen
  • Casper ”cadiaN” Moller
  • Martin ”stavn” Lund
  • Johannes “b0RUP” Borup

Lähde: HLTV