27. huhtikuuta järjestetään Lappeenrannan kauppakeskuksessa IsoKristiinassa pääsymaksuton Saimaa Clutch -tapahtuma. Tapahtuma tarjoaa e-urheiluviihdettä koko perheelle.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja siellä pelataan kilpaa jopa 15 pelissä viideltä eri vuosikymmeneltä. Tapahtuman pääpelinä on Overwatch. Yleisö pääsee seuraamaan kilpapelaamista paikan päällä kannustaessaan Etelä-Karjalan juniorifinalisteja kahdeksantuntisen pelimaratonin aikana.

Kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan e-urheilua. Laaja pelikattaus koostuu muun muassa retropeleistä, mutta luvassa on myös nykyisempiä pelejä. Kilpaa pääsee pelaamaan esimerkiksi VR-lasien (Virtual Reality) avulla. Luvassa on myös mielenkiintoinen kattaus viihde- ja asiantuntijaesityksiä.

 

 

Tapahtuman järjestävät LUTin (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto), Saimian ja Sampon opiskelijat. Tapahtuma on osa Nuorista voimaa e-urheiluun -hanketta, jonka tavoitteena on edistää nuorten yrittäjyyttä ja e-urheilun vetovoimaa. Lisätietoja tapahtumasta voit käydä lukemassa Trailblazers-projektin omilta sivuilta tai tapahtuman Facebook-sivuilta.

Lähde: Trailblazers Kuvalähde: Saimaa Clutch, Trailblazers