International e-Sports Federation eli IeSF valitsi kesäkuussa suomalaisen Markus ”Olodyn” Koskivirran toimimaan vastaperustetun tuomarivaliokunnon puheenjohtajana. Valiokunnan tehtäviin kuuluu esimerkiksi tuottaa sääntöjä, kehittää tuomarikoulutusta kansainvälisesti ja käsitellä kriteerejä koskien tapahtumien toimintaa.

Tuomarivaliokunta on tervetullut uudistus, sillä erityisesti viime vuonna Jakartassa järjestetyt IeSF:n 8. maailmanmestaruudet keräsivät kovaa kritiikkiä järjestelyitten puolesta. Varsinkin Hearthstonen puolella oli unohdettu kaikki viralliset formaatit ja lopputulos muistutti tavallistakin enemmän kolikon heittoa.

“Olen tyytyväinen tästä mahdollisuudesta viedä suomalaista tietotaitoa ulos maailmalle. Meidän kotimaiset toimintaperiaatteemme voivat tuntua kaikille osanottajille itsestäänselviltä, mutta maailmalla näin ei todellakaan ole. Valiokunnan tehtävä on todella tärkeä, sillä haluamme ennaltaehkäistä viime vuoden kisojen katastrofin ainekset jo hyvissä ajoin. Tästä huolimatta toimintapohja on vahva ja luotan kaikkiin kollegoihini epäilyksettä. Teemme jatkossa toiminnasta laadukkaampaa niin meillä kuin myös maailmalla”, kertoi Koskivirta SEULlille antamassaan kommentissa.

Lähde ja Kuvalähde: SEUL

Korjattu 8. IeSF kisojen kaupunki