Vuosittaisen KeSPA (Korean eSports Association) Cupin voitti jo viime vuonna mainetta kerännyt Griffin. KeSPA Cupin finaali pelattiin eilen uudenvuodenaattona 31.12.2018. Finaalissa Griffin sai vastaansa entisen maailmanmestarin Gen.G:n, jonka he voittivat ylivoimaisesti 3-0.

Finaali oli hyvin nopea tempoinen ja myös nopeasti ohi. Griffin näytti muulle maailmalle, ja myös korealaiselle yleisölle, että he ovat joukkue jota kannattaa seurata vuonna 2019.

Griffin ei hävinnyt yhtään peliä koko KeSPA Cupin aikana. Griffin pääsi suoraan puolivälieriin turnauksessa heidän kesäkauden LCK suorituksensa perusteella. Puolivälierissä vastaan asettui Afreeca Freecs, LCK:n toinen seedi maailmanmestaruuskisoissa. Griffin voitti sarjan 2-0.

Semifinaalissa vastaan tuli yllättäen uuden SKT T1 -supertiimin voittanut DAMWON Gaming. Myöskään heistä ei ollut Griffinille vastusta vaan Griffin voitti sarjan 3-0.

Gen.G:n tie finaaliin oli myös vakuuttava. He joutuivat karsiutumaan playoffeihin voittamalla Sandbox Gamingin 2-0. Puolivälierässä vastaan astui Kingzone DragonX, joka kaatui myös 2-0 ja semifinaalissa kaatui KT Rolster 3-1.

Finaalissa oli paljon pelissä ja se oli tärkeä molemmille. Gen.G ei ollut koskaan edes päässyt yhteenkään turnausfinaaliin asti kotimaassaan. Griffin taas oli hävinny LCK:n kesäkauden finaalin, jonka jälkeen Gen.G pudotti Griffinin alueellisissa karsinnoissa.

Voitollaan Griffin sai kostonsa ja samalla ensimmäisen kotimaisen tittelinsä. Griffin myös lähtee LCK:n 2019 kauteen ennakkosuosikkina.

Kuvalähde: AfreecaTV (kuvakaappaus)