Koronaviruksen leviäminen on vaikuttanut myös e-urheilun maailmassa ja moni iso tapahtuma on kokenut epämiellyttäviä muutoksia tämän takia. Viruksen vaikutus on ennennäkemätöntä modernilla kilpailullisen e-urheilun ajanjaksolla.

Koronavirus ei ole vaikuttanut pelkästä yhteen tiettyyn lajiin, vaan kaikki lajit ovat saaneet osansa vaikutuksista. Tässä muutama e-urheilutapahtuma, jotka ovat kokeneet muutoksia viruksen takia tähän mennessä.

 

CS:GO

IEM Katowicen turnaus oli ensimmäisiä tapahtumia CS-maailmassa, jota jouduttiin muuttamaan koronaviruksen takia. Turnaus pelattiin tyhjille katsomoille ja katsomopaikoistaan maksaneet, yli 15 tuhatta fania, saivat rahansa takaisin.

ESL Pro League kauden 11 finaalit pelataan myös ilman yleisöä, onlinessa.

FLASHPOINT siirsi kaikki turnaustapahtumansa Los Angelesiin, johon on julistettu poikkeustila viruksen takia.

 

League of Legends

The League of Legends Champions Korea on siirretty myöhemmäksi. Aikaisemmin katsojia kiellettiin tulemasta tapahtumaan ja tapahtuman työntekijöiden ja toimihenkilöiden joukossa oli havaittu tartuntatapauksia.

The League of Legends Pro League on myös vaihdettu online-muotoiseksi lykkäyksen jälkeen. Liigan viranomaiset ovat määränneet osan pelaajista 14 päivän karanteeniin saadakseen luvan osallistua kyseiseen tapahtumaan.

LEC ja LCS ovat kieltäneet yleisö ja median pääsyn tuleviin tapahtumiinsa. LEC kevään finaalit pelataan Budapestin sijaan Berliinissä ”helpommin kontrolloitavassa ympäristössä”.

Riot Games on siirtänyt Mid-Season Invitationalin toukokuulta heinäkuulle. Tapahtumapaikkaa ei olla vielä päätetty.

 

Dota 2

Kaikista e-urheilun lajeista Dota 2-skene on kärsinyt suhteellisen vähän. Joukkueet ovat olleet Los Angelesissa valmistautumassa ESL One Majoreihin. Ainoastaan tiettyjen maiden joukkueet ovat olleet vaikeuksissa Visa-asioiden ja Yhdysvaltojen asettamien matkustuskieltojen vuoksi. Esimerkiksi Minorien voittajajoukkueen, Team Asterin osallistuminen Major-turnaukseen oli pitkään kysymysmerkki.

 

Overwatch

Overwatch-liigan ensimmäisen kauden lokaatio on ollut epävarma viruksen takia. Aluksi vain Kiinassa pelattavat ottelut peruttiin ja siirrettiin Etelä-Koreaan. Lopulta kaikki Korean tapahtumat peruttiin maaliskuun loppuun asti.

Myöhemmin Activision Blizzard päätti perua kaikki lajin Homestand-tapahtumat huhtikuun loppuun saakka.

 

Tähän mennessä tapahtumien perumiset ovat olleet pahimmat koronaviruksen vaikutukset e-urheilun saralla. Vielä ei ole havaintoja e-urheilijoiden saamista tartunnoista ja turnausjärjestäjät haluavat pitää asian näin.

Järjestäjien kannalta järkevintä onkin siirtää kaikki yleisötapahtumat onlinen puolelle, jos mahdollista, jotta tartuntakontakteilta vältyttäisiin tehokkaimmin.

Loput viruksesta kärsineet tapahtumat löydät täältä.

Lähde: HotSpawn