Suomalainen pelistudio Remedy on aikeissa kehittää uuden moninpeliräiskinnän yhteistyössä kiinalaisjätti Tencentin kanssa. Vanguard-koodinimellä kulkeva peli tulee olemaan ilmaiseksi ladattava PvE, jota pelataan yhteistyössä muiden pelaajien kanssa. Remedyn tiedotteen mukaan kyseessä on “ampumispeli, joka yhdistää Remedyn tarinallisen osaamisen ja toiminnallisen pelattavuuden mukaansatempaavaksi moninpelikokemukseksi”. 

Vanguard on Remedyn ensikosketus Game as a service -liiketoimintamalliin, jossa peliin tuodaan maksullista lisäsisältöä tukemaan free-to-play -mallia. Toteuttamisesta vastaa joukko ilmaispelien asiantuntijoita. 

“Olemme rakentamassa jotain uutta ja mielenkiintoista yhteistyömoninpelien markkinoille Remedyn vahvuuksien päälle. Otamme seuraavan askeleen yrityksemme kehityksessä laajentamalla kyvykkyyksiämme ottamalla vastuullemme pelin julkaisemisen. Olemme innoissamme Tencentin kanssa solmitusta pitkäaikaisesta kumppanuudesta, ja voimme varmuudella sanoa sen tukevan erinomaisesti Vanguardin kunnianhimoisia suunnitelmia.” Remedy Entertainmentin toimitusjohtaja Tero Virtala kertoo tiedotteessa. 

Vanguardin kehitys on vasta aluillaan, mutta sen budjetti vastaa muitakin Remedyn isoja nimikkeitä, kuten Alan Wake ja Control. Tencent on mukana rahoittamassa projektia, ja on vastuussa sen lokalisoinnista valikoiduilla Aasian markkinoilla. Lisäksi Tencentillä on oikeudet kehittää ja julkaista pelin mobiiliversio. 

Lähde: Remedy Entertainment